Tehno
ZAGREBAČKI FOTOSAJAM

Još više fotoaparata, objektiva i ostale opreme
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Tradicionalni Zagrebački Fotosajam ove će se godine podići na još višu razinu - moći će se isprobati još više fotoaparata, objektiva i ostale fotoopreme. No, to nije sve, novost je poseban vodič za kupnju koji dobiva svaki posjetitelj i kojim će moći ostvariti i značajnije popuste na samom Fotosajmu.

Jedan od organizatora sajma Goran Katić uoči najave sajma izjavio je: „Posjet Zagrebačkom Fotosajmu ne znači samo doći i isprobati najnovije uređaje i opremu nego i samo druženje s drugim fotografima. Kao i uvijek, na sajmu će izlagati i privatni izlagači koji nude rabljene uređaje i opremu, a predavanja o fotografiji će se održavati tijekom cijelog dana u posebnoj prostoriji kako vam ne bi smetao žamor posjetitelja.“

Na samom Zagrebačkom Fotosajmu tijekom cijelog dana održavat će se i besplatna predavanja. Tako će se već u 10.30 saznati više o temi „Svijet crno-bijele fotografije u novim prilikama“ o kojoj će govoriti Mladen Bišćan, instruktor fotografije u ZFKS-u (Zagrebački foto kino savez). Na predavanju će biti riječi o recepturama i pripremama kemikalija za obradu materijala (negativa i pozitiva) za crno-bijelu fotografiju. Osim toga, saznat ćete o mogućnostima komunikacije između elektronske (digitalne) i analogne fotografije, o tečajevima i dostupnosti opreme i kemikalija u Europi.

Točno u podne moći će se saznati više o temi „Kako pretvoriti društvene mreže u kanal za prezentaciju svojih foto projekata“ o kojoj će predavati Mario Poje i Tomislav Valent. Na tom ćete predavanju saznati više o prednostima društvenih mreža te kako komunicirati fotografije na društvenim mrežama, kako koristiti Twitter, Facebook, Instagram, Flickr, Google+, Pinterest' i druge servise.

Prije posljednjeg predavanja očekuje vas i predstavljanje dviju knjiga. Stanko Abadžić predstavit će svoju novu knjigu „Portfolio“, a Jasmin Krpan svoju knjigu „Good morning Saigon“.

Tradicionalni Zagrebački Fotosajam održat će se u subotu, 25. listopada na starom, fotografima dobro poznatom mjestu – u Hypo centru na adresi Slavonska avenija 6, a bit će otvoren za posjetitelje od 10 do 16 sati. Cijena ulaznica je ostala ista, 15 kuna, dok je za grupe veće od pet osoba cijena samo deset kuna. Osim noviteta, rabljene opreme, moći ćete poslušati i zanimljiva predavanja koja se odvijaju tijekom cijelog dana, a za posjetitelje će biti organiziran i nagradni kviz uz mnoge vrijedne nagrade.

Na web adresi www.fotosajam.info možete vidjeti kako jednostavno doći do Zagrebačkog Fotosajma, koji su izlagači na sajmu, a ako trebate neku dodatnu informaciju, uvijek možete ispuniti kontakt-formu preko koje ćete dobiti brz odgovor.(J.Kn.)

Za ljubitelje photoshopa

Poslastica za sve ljubitelje photoshopa je predavanje „Novo & korisno - Adobe Photoshop CC“ koje će održati Dejan Rogan, certificirani Adobe expert. Na ovom predavanju ćete saznati sve o novim načinima licenciranja kroz Adobe Creative Cloud (godišnju pretplatu), a korisnici nekoliko puta godišnje mogu uživati u novim funkcionalnostima najpopularnijeg alata za obradu fotografija, ali i saznati što novo nudi Adobe Photoshop u 2014.

Najčitanije iz rubrike