Sport
EHF KUP

NEXE čeka utorak i povoljan bečki ždrijeb
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Rukometaši NEXE-a opravdali su ulogu favorita u 2. kolu Kupa EHF-a protiv predstavnika Kosova. Dogovorom klubova oba su se susreta odigrala u Našicama, a momčad NEXE-a bila je nedodirljiva za suparnika.

U oba su susreta Našičani slavili i sada nestrpljivom očekuju utorak i ždrijeb 3. kola Kupa EHF-a. Podsjetimo, treće kolo samo je stepenica iza skupina EHF kupa, gdje NEXE još nikada nije igrao, ali svakako priželjkuje da se ove sezone nađe u tom uglednom društvu. Za to će im trebati i sreće tijekom ždrijebanja u sjedištu EHF-a u Beču. Naime, NEXE bi već u ovoj fazi za suparnike mogao dobiti ugledne europske klubove kao što su njemački Fuchse Berlin ili HSV, fracuski Nantes, ali i već dobro znane suparnike iz regionalne SEHA lige poput Tatran Prešova, gdje bi Našičani sigurno imali podređenu ulogu. No u bubnju ima i potencijalnih suparnika koji su sigurno prolazni.

Dobro otvaranje Bese

Vrata trećeg kola, kamo u dosadašnjim europskim avanturama samo jednom nisu došli, Našičani su otvorili u subotu navečer, kada su stekli vrlo pristojnu zalihu. NEXE je, zanimljivo, u toj utakmici imao status gosta. No početak nije sugerirao kako će to biti lagan posao za NEXE. Besa je krenula silovito, držala je prednost do 14. minute, kada NEXE prvi put izjednačuje (8:8). Ubrzo su došli u vodstvo, vrlo raspoloženo za igru bilo je lijevo krilo Albin Eter, a u prvih 30 minuta vratar Perica Lelić imao je devet obrana uz jedan obranjeni sedmerac. Dovoljno da se na odmor ode s četiri pogotka prednosti za NEXE. Već na početku drugog poluvremena bilo je jasno kako će samo biti pitanje s kojom će razlikom u korist NEXE-a završiti susret. Na kraju je bilo vrlo uvjerljivih, a za predstavnika Kosova i neuhvatljivih 15 pogodaka razlike.

Našičani u nedjelju još uvjerljiviji

I drugi susret između NEXE-a i kosovske Bese završio je visokom pobjedom našičkih rukometaša. U nedjelju sličan scenarij kao dan prije. Gosti iz Peći dobro su se držali petnaestak minuta, u 7. minuti imali su i vodstvo (4:5), ali bio je to samo privid da mogu nešto ozbiljnije napraviti. Kako je utakmica odmicala, Našičani su se razigrali te od 19. do 23. minute zabili pet, nisu primili ni jedan pogodak i stekli opipljiviju prednost. Bio je to trenutak u kojem je utakmica praktički riješena, ostalo je otvoreno samo pitanje kolika će razlika biti na kraju.

U drugom poluvremenu su snaga, ali i razlika u kvaliteti potpuno došli do izražaja. Trener Našičana Zdenko Kordi veću je minutažu dao igračima koji nisu igrali prethodnog dana, a to su vrlo dobro iskoristili vratar Juzbašić, najbolji strijelac i igrač susreta Nuić, a nimalo nisu zaostajali ni Božić-Pavletić, Sokolić, Kružić, Herceg i Tomas.

Iako su rukometaši iz Peći na momente pokazivali određenu kvalitetu, to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije suprotstave hrvatskom viceprvaku, koji je lako prošao obje utakmice 2. kola EHF kupa.

Srećko SOBODIĆ
PRVA UTAKMICA
Besa Famiglia                    25  (14)
Nexe                                 40  (18)

NAŠICE - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 600. Suci Florijan Hofer, Andreas Schmidhuber (Austrija)

BESA FAMIGLIA: Berisha(1 obrana) Idrizi, Biljaka 9(1), Broqi 1, Kastrati 1(1), Gutiqi, Jupa 2(1), K.Shala 1(1), Tahirukaj 2, Stanković 1, Kastrati 1, P.Shala 1, Muqolli 2, Kukrika 4, Dupjančec(9 obrana), Tetova

NEXE: Lelić(12+1 obrana), Gadža, Eter 10(1), Crnić 6, Mrđenović 1, Tomas 1, Kružić 2, Juzbašić(5 obrana), Jurjević 4, Sokolić 1, Nuić 2(1), Božić-Pavletić 2, Sakić 4, Vegar 2, Celebi 3, Herceg 2. SEDMERCI: Besa Famiglia 6(4); NEXE 2(2); ISKLJUČENJA: Besa Famiglia 8 minuta(Biljaka, Broqi, Tahirukaj, Muqolli 2). NEXE 6 minuta(Eter, Sakić, Celebi 2)

DRUGA UTAKMICA
NEXE                            43  (20)
Besa Famiglia                 26  (14)

NAŠICE - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 300. Suci Florijan Hofer, Andreas Schmidhuber (Austrija)

NEXE: Lelić , Gadža 2, Eter, Crnić 3, Mrđenović 1, Tomas 2, Kružić 4, Juzbašić(15+2), Jurjević 2, Sokolić 5, Nuić 10/2, Božić-Pavletić 7/1, Sakić, Vegar 1, Celebi 2, Herceg 4. Trener Zdenko Kordi

KOS KH BESA FAMIGLIA: Berisha, Idrizi, Biljaka 6/1, Broqi, E.Kastrati, Gutiqi, Jupa 6, K.Shala, Tahirukaj 3, Stanković 2/2, K.Kastrati, P.Shala, Muqolli 6, Kukrika 3, Dupjan čec(12+3), Tetova. Trener Tome Petreski

SEDMERCI: NEXE 4 (3), KOS KH Besa Famiglia 5 (3)

ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Božić, Pavletić, Vegar); KOS KH Besa Famiglia 4 minute(Kukrika, Tetova)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike