Sport
VINKOVČANI MINIMALNO PROTIV SESVETA

Mandić za pobjedu i prekid negativnog niza Cibalije
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Nakon niza od četiri utakmice bez pobjede (tri poraza i remi), “cibalijaši” su u Vinkovcima dočekali Sesvete i minimalno slavili. I to na oproštaju od tjedna u kojem su ostali bez trenera.

Nakon poraza od Imotskog i ostavke trenera Zorana Tomića, kormilo je privremeno preuzeo pomoćni trener Siniša Sesar i odmah prekinuo negativnu seriju. No pobjeda je jedino što će Vinkovčani pamtiti iz jučerašnje utakmice. Igra je bila loša, “umrtvljena”, katastrofalna za gledanje. Od prve minute - ubi Bože dosadano - pa su neki gledatelji i prije no što je sudac označio kraj prvog poluvremena napustili stadion. Jednostavno, ne isplati se trošiti vrijeme na nogomet u kojem se igra bez srca, bez ideje, bez borbenosti, trke... Prvih 45 minuta domaći su imali dosta sreće i raspoloženog vratara Filipovića koji je u 28. minuti obranio “zicer” Franku. Filipović je stalno morao biti na oprezu jer obrana Cibalije je “briljirala”, recimo u zoni šuta napravili su četiri nepotrebna prekršaja direktno dajući priliku gostima da pokušaju poentirati iz slobodnjaka. Nakon katastrofalnog prvog dijela čini se da su Vinkovčani u svlačionici dobili “bukvicu”, jer u drugo poluvrijeme krenuli su mnogo agresivnije i rastrčanije. I to se isplatilo u 50. minuti. Na desnom boku loptu je primio Aganspahić, poveo nekoliko metara i uposlio Mandića u šesnaestercu koji je iz prve šutirao u bliži kut. Lopta je odsjela u mreži pored iznenađenog Berišića. I kad se očekivalo da Cibalia nastavi u tom ritmu, domaći su stali. Nakon pogotka Vinkovčani su ponovno zaigrali uspavanku, na terenu - previše pogrešaka u dodavanju, prespora transformacija, ali i prespora pokretljivost. Kako je vrijeme odmicalo gosti su preuzimali inicijativu i do kraja susreta pritiskali Cibaliju u njihovu polovinu terena. Srećom po Vinkovčane tu terensku prednost nisu iskoristili, uglavnom zbog smušenosti, ali i sjajnog vratara Filipovića koji je bio vrlo koncentriran. A. Grgić

CIBALIA                         1  (0)
SESVETE                             0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme sunčano. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 400. Sudac: Željko Frković 6 (Gospić). Strijelci: 1:0 Mandić (50). Žuti kartoni: Aganspahić, Perković, Puljić (Cibalia), Zeba, Ćorić (Sesvete).

CIBALIA: I. Filipović 7, Conjar 6, Perković 6, Zgrablić 6.5, Mišić 6 Od 86. Kraljević-), Aganspahić 6.5, Muženjak 6(od 75. Kvesić-), Ottochian 7, Lukić 6, Puljić 6, Mandić 7.5 (od 67. Kujundžija 6).

SESVETE: Berišić 6, Stolnik 6 (od 40. Grgić 6), Mamić 5.5, Zeba 5.5, Rožman 6, Marotti 6 (od 62. Abramović 6), Maloča 6, Štrok 6, Ćorić 6, Arsenić 6 (od 83. Jakirović-), Franck 6.5.

IGRAČ UTAKMICE: ANDREA OTTOCHIAN (CIBALIA)

1:0

Agaspahić odlično pronalazi u šesnaestercu Mandića, a on iz prve pogađa prvi kut za vodstvo Cibalije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike