Sport
OSJEČANI U SPLITU PORAŽENI NA VEĆ UOBIČAJENI NAČIN

Ponovno nespokoj zbog mogućeg pada na posljednje mjesto
Objavljeno 20. listopada, 2014.
Osijek se tijekom sezone samo jednom uspio vratiti iz rezultatskog minusa

Nogometaši Osijeka doživjeli su još jedan poraz na gostovanjima prema već ustaljenom obrascu. Ušli su u utakmicu sasvim pristojno i do primljenog pogotka čak su bili i opasniji suparnik, a onda prime naivan pogodak i sve se raspadne.

Tko je gledao susret protiv Splita u parku mladeži teško može shvatiti kako je moguće da su bijelo-plavi doživjeli tako uvjerljiv poraz. Splićani su u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena iskoristili košmar u kojem su se našli bijelo-plavi nakon što je Novaković skrivio kazneni udarac iz kojeg je domaćin poveo. Nakon toga, Split je izveo praktično jedinu pravu akciju u prvom dijelu iz koje je povisio svoju prednost, a Novaković je svoj izrazito loš dan zaokružio poklon-loptom koju je Cikalleshi iskoristio za pripremanje trećeg pogotka u posljednjoj minuti prvog dijela. I tu je priči bio kraj. Osijek je u nastavku pokušao bar ublažiti neugodu, ali suparnička mreža opet je bila začarana za bijelo-plave.

- Sve je to prilično frustrirajuće. Stalno gubimo utakmice na isti način. Prije vodstva Splita bili smo opasniji, imali smo tri dobre situacije za vodstvo i onda kad sam pomislio kako imamo priliku uzeti bodove, primimo pogodak doslovce ničim izazvani. Slično je bilo i na gostovanjima protiv Slavne Belupa i Lokomotive, samo što smo ovaj put imali dosta prilika za pogodak koje nismo iskoristili - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Za Osječane je koban opet ispao Goran Roce, koji je u igru ušao sredinom prvog dijela i u kratkom razdoblju izborio kazneni udarac i postigao dva pogotka. Treba li uopće reći kako su mu to prvi pogoci ove sezone, a taj je brzonogi napadač i ranije, još dok je igrao za Istru 1961, često znao biti noćna mora za bijelo-plavu obranu. Nakon svega uzaludno je govoriti kako je Osijek dobro stajao na terenu i uopće nije bio podređen kad je na kraju doživio drugi najteži poraz ove sezone.

- Stalno smo žrtve individualnih pogreška koje je nas izbace iz ritma i ravnoteže. Nije slučajno da je Osijek već treću sezonu pri dnu tablice. Nemamo balansa i samopouzdanja nakon što primio pogodak - smatra trener bijelo-plavih.

Ako pogledamo cijelu ovu sezonu Osijek se samo jednom uspio vratiti iz rezultatskog minusa. Bilo je to baš protiv Splita u Gradskom vrtu. Tada su Splićani poveli, a bijelo-plavi su se ekspresno vratili i završilo je 1:1. Svi drugi susreti nakon vodstva suparnika značili su put u poraz. Rukavina problem vidi u još jednom detalju:

- Nikako ne možemo napraviti kontinuitet rezultata. Bljesnemo kao protiv Zadra, a onda već u sljedećem susretu opet iskažemo stare nedostatke.

Razloga za zabrinutost ima još. Jedan od njih svakako je i Josip Mišić, koji se nekako ugasio u posljednje vrijeme. Na početku sezone slovio je za najboljeg igrača Osijeka, jer je stvarno bio motor momčadi, ali sada izgleda nekako umorno. Nema kod njega onog žara i iskre koju smo viđali na početku sezone i to je vjerojatno jedan od uzroka nepostojanosti igre osječkog prvoligaša. Sad se opet javlja nelagoda pada na posljednje mjesto na tablici jer bijelo-plave očekuje još jedno teško gostovanje kod Dinama. Očito će ovo biti još jedna stresna sezona za navijače osječkog prvoligaša.

Dalibor KELER
OPET SUDAČKI PREVIDI
Vrgočeva i Ibriksova ruka

Iako nisu to previše spominjali nogometaši Osijeka još jednom su se suočili sa sudačkim previdima. Jednostavno, „ljudi u crnom“ nisu baš najbrži na okidaču kada treba pokazati kazneni udarac za Osijek. U prvom poluvremenu Igor Križarić dvaput je trebao doznačiti najstrožu kaznu nakon što su evidentno rukom u svom šestnaestercu igrali prvo Ivan Ibriks, a nešto kasnije i Branko Vrgoč, zanimljivo obojica bivših igrača Osijeka. Križarić je ostao nijem, a Osječani ljuti, jer nije se dogodilo ovo prvi put u aktualnom prvenstvu. Slične stvari događale su im se u Zadru i u Kranjčevićevoj protiv Zagreba.

JOSIP MIŠIĆ

“MOTOR” OSJEČKE MOMČADI U POSLJEDNJE VRIJEME KAO DA RADI MANJIM INTENZITETOM

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike