Novosti
KNJIGA TIHOMIRA DUJMOVIĆA

Djeca komunizma ne znaju vladati
izvan okvira ideja njihovih očeva
Objavljeno 19. listopada, 2014.

Knjiga “Hrvatska u raljama djece komunizma”, autora Tihomira Dujmovića, predstavljena je u petak u Osijeku. Iako je predstavljanje bilo u organizaciji HDZ-ove županijske organizacije za Osječko-baranjsku županiju, promociji je nazočila široka, a ne isključivo politička javnost. Za tekstove u knjizi Dujmović će sam reći kako u 15 poglavlja secira četiri godine vlasti predsjednika Hrvatske Ive Josipovića te Zorana Milanovića, premijera hrvatske Vlade. Ali Dujmović pri tome ne skriva zašto smatra kako je riječ o djeci komunističkih očeva.

- Zapalo ih je vladati Hrvatskom, ali u svim segmentima, od vanjske, unutarnje pa i kulturne politike, pokazuju kako djeca komunizma ne znaju vladati hrvatskom državom. Oni to ne znaju izvan okvira ideja i ideologije njihovih očeva. Zato okrenutost regiji, tijesne veze sa Srbijom i eventualno dijelom BiH. Zato nema iskoraka, premda smo ušli u Europsku uniju. Nasuprot tome čitav je niz drugih pogrešaka zbog kojim smo na dnu i u gospodarskom, političkom pa i u kontekstu ugleda koju je Hrvatska imala - rekao je o svojoj knjizi autor.

O autoru i knjizi na osječkoj promociji govorio je Andrija Hebrang, koji kaže kako Dujmović i ovaj put piše istinu o Hrvatskoj na način da argumenti ne ustupaju pred emocijama.

- Odgovor zašto je Hrvatska nakon što je pobjedila treću vojnu silu Europe, izgradila porušeno u ratu i nadoknadila ekonomski gubitak, a sada smo postali najveći problem Europe, jest taj što u svim segmentima vlasti imamo najortodoksnije komuniste koji nastoje na ideološkom planu degradirati Hrvatsku.

I Hebrang i Goran Marić, kao drugi promotor, zamjeraju sadašnjoj vlasti što se “nisu oznojli za oslobođenje Hrvatske”, nego su pritajeno čekali svojih pet minuta.

- Najveći problem Hrvatske je što je komunistička elita političku moć spojila s onom ekonomskom, što je dovelo do toga da su razorili ovu državu. Zbog toga je Hrvatska na koljenima - rekao je Marić. D.Kuštro

ANUŠIĆ - PROBLEMI O KOJIMA SE ŠUTJELO

Za Ivana Anušića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije razlog organizacije ovakve promocije jest aktualna tematika. “Knjiga koja je važna, kako u našem političkom djelovanju tako i u stvarnosti, u životu hrvatskog naroda u hrvatskoj državi, govori o problemima koji tište hrvatski narod unazad dvadeset godina. O njima se i dalja šuti, no s ovom knjigom počinje promjena toga stanja”, rekao je Anušić.

Možda ste propustili...