Mozaik
ZANIMLJIVA ETNOMODNA REVIJA ODRŽANA U VINKOVCIMA

Svoje modele inspirirane tradicijom
predstavila kreatorica Slavica Musa
Objavljeno 20. listopada, 2014.

U hotelu Admiral održan je jesenski radni sastanak Udruge “Upravitelj”, a tom prigodom održana je zanimljiva modna revija poznate vinkovačke modne kreatorice Slavice Musa. Modni atelier “Musa” predstavio je svoju kolekciju inspiriranu bogatom tradicijom. Spajajući tradicijsko i suvremeno Slavica Musa stvorila je urbane i funkcionalne modele. Osnovne crte njezina stvaranja su bijela boja kao simbol slavonske bjeline, ukrašena tradicijskim tehnikama šlinge, neca i toleda.

Kreirajući odjeću za sebe i druge, Slavica Musa koristi se samo prirodnim tkaninama poput ručno tkanog pamuka, svile, lana, jer time želi stvoriti osjećaj ugode, nesputanosti, funkcionalnosti zajedno s atraktivnim izgledom. Kreacije ukrašava različitim motivima i čipkom koju izrađuje ručno prema predlošcima. U motive ponekad dodaje ogledalca i perlice.

Etnokreacije s potpisom Slavice Musa nose i poznate osobe iz politike i estrade, kao što su Indira iz grupe Colonia, Antonija Šola, Blanka Došen Togonal i mnogi drugi.M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike