Crna kronika
RIJEČKI AKVATORIJ

Nastradala dva ronioca
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Dva ronioca stradala su u subotu tijekom ronjenja u riječkom akvatoriju - jedan je preminuo, a drugi je teško ozlijeđen. Prva dojava zaprimljena je od voditelja ronilačkog plovila, koji je pozvao u pomoć jer je jednom roniocu na boce pozlilo tijekom organiziranog ronjenja nedaleko od mjesta Beli na otoku Cresu. U vrijeme dojave stradali ronilac već je transportiran plovilom ronilačkog kluba u beličku lučicu, kamo je središnjica poslala vozilo s djelatnicima Hitne medicinske pomoći iz Lošinja, koji su stradaloga preuzeli u medicinsko postupanje.

Stradali je slovenski državljanin koji je sudjelovao u ronilačkoj turi na boce na poziciji 1, nautičku milju od Belog, kamo su ronioci doplovili plovilom lokalnog ronilačkog centra u vlasništvu hrvatske tvrtke. Nakon višekratnih pokušaja reanimiranja slovenski je ronilac, nažalost, preminuo.

Drugi stradali ronilac, njemački državljanin, odmah nakon stradavanja ronilačkim brodom “Zara” prevezen je do lukobrana, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su ga zbog sumje u pretrpljenu barotraumu transportirali u daljnje medicinsko postupanje. Njemački ronilac stradao je tijekom ronjenja na boce.(MS)

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike