Crna kronika
NESREĆA U ZRAČNOJ LUCI ČEPIN PAO NA TLO S NEKOLIKO METARA VISINE

Pri polijetanju teško ozlijeđen paraglajder (35)
Objavljeno 19. listopada, 2014.
Zbog jakih bolova 35-godišnjak je prevezen u KBC Osijek

OSIJEK - Tridesetpetogodišnji paraglajder teško je ozlijeđen u nesreći koja se dogodila u subotu oko 11.25 na prostoru Športske zračne luke Čepin-Osijek.

- Nakon uzlijetanja s padobranom za jedrenje i odvezivanja krila od vitla vučnog vozila, s visine od nekoliko metara, zbog udara bočnog vjetra, pao je 35-godišnji paraglajder. Pri padu je 35-godišnjak iz Osijeka zadobio težu ozljedu - doznajemo od Vlade Krznarića iz PU osječko-baranjske. Zbog jakih bolova 35-godišnjak je vozilom Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Kako doznajemo od Zlatka Totha, predsjednika ultralake sekcije Aerokluba Osijek, paraglajdera je pri polijetanju “potkačio” vjetar. Zbog toga je pao na tlo s tri-četiri metra visine.

Prije nešto više od dva mjeseca na istom aerodromu pri padu motornog zmaja ozlijeđene su dvije osobe. Pilot je bio ozlijeđen lakše, a putnica teže - slomila je gležanj. I tada je bila riječ o nesretnom slučaju. Pilot je imao peh da baš u trenutku slijetanja naiđe na jaku zračnu struju. Zbog težine osoba u letjelici i samog zmaja pilot nije odmah uspio podići letjelicu pa je zmaj zajedno s dvoje ljudi pao na tlo.

Iako na osječkom području motorni zmajevi lete već gotovo 30 godina, to je bila prva nesreća koja im se dogodila. Istražitelji Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu obavili su očevid na mjestu nesreće koja se dogodila u kolovozu, no rezultati istrage još uvijek nisu objavljeni na stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, iako je bilo najavljeno.

Sandra LACIĆ
AGENCIJA PROVODI ISTRAGU

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provodi istragu svih nesreća koje se dogode u Hrvatskoj. “Naš je zadatak provođenje istraga radi utvrđivanje uzroka nesreća te davanje sigurnosnih preporuka s ciljem njihovog sprječavanja u budućnosti, a ne utvrđivanje krivnje ili odgovornosti pojedinca u svrhu njegova kaznenog progona", navode na internetskim stranicama Agencije.

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike