Ekonomija
18. TURISTIČKI CVIJET

Hotel Osijek najbolji hotel na kontinentu, a Waldinger drugi u kategoriji obiteljskih hotela
Objavljeno 20. listopada, 2014.
Posebna priznanja dobila su i Strojarska tehnička škola Osijek i Ugostiteljsko-turistička Osijek

Hotel Osijek i hotel Waldinger, oba iz Osijeka, još jednom su pokazali da su s pravom nositelji razvitka hotelijersko-turističkih potencijala slavonskog kontinentalnog turizma.

Na netom završenim Danima hrvatskog turizma održanim u Opatiji, hotel Osijek osvojio je Turistički cvijet - 1. mjesto za najbolji hotel na kontinentu u kategoriji četiri zvjezdice, dok je hotel Waldinger osvojio drugo mjesto u kategoriji malih obiteljskih hotela na kontinentu, također u kategoriji četiri zvjezdice.

- Razveselila nas je ova nagrada, jer svi zajedno ulažemo mnogo truda kako bismo iz dana u dan našim gostima pružali vrhunsku uslugu. Sretni smo što smo se sada nakon vrednovanja kvalitete objektivnim pokazateljima i posjeta tajnog kupca našli na vrhu liste velikih kontinentalnih hotela s četiri zvjezdice. U toj je kategoriji konkurencija ozbiljna i zbog toga je osvojeno prvo mjesto velik uspjeh - prokomentirala je Sandra Đurđević, direktorica Hotela Osijek.

I Berislav Mlinarević, vlasnik hotela Waldinger, izuzetno je zadovoljan.

- Izuzetno mi je drago, jer ovo je znak kako smo u deset godina postojanja i tri puta potvrđene kategorizacije uspeli sačuvati u startu postavljene visoke standarde koji su nam i u ovim novim pooštrenim kriterijima ocjenjivanja donijeli ovu vrijednu nagradu - rekao nam je Mlinarević.

A svečanom dodjelom nagrada u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković u petak navečer završeni su ovogodišnji Dani hrvatskog turizma.

Uz ministra turizma Darka Lorencina, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomira Ivičića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore(HGK) Luke Burilovića te brojnih drugih visokih uzvanika, na svečanosti je sudjelovao i premijer Zoran Milanović.

U akciji HGK „18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014.“, koja se dodjeljuje u sklopu Dana hrvatskog turizma, ovogodišnji dobitnik priznanja za promociju Hrvatske u svijetu hrvatski je tenisač Marin Čilić, dok je nagradu za turističkog prvaka godine odnio grad Rovinj.

Varaždin - najbolja kontinentalna destinacija

Najbolja destinacija na kontinentu je Varaždin, najbolja mala destinacija na Jadranu Bol, srednja Novigrad, a Rovinj je dobio nagradu i kao najbolja velika destinacija na Jadranu. Najbolja plaža je plaža Turističko naselje Zaton, također kamp Turističko naselje Zaton dobitnik je i nagrade za kamp godine. Nagrada za hotel godine otišla je u ruke hotela Monte Mulini Rovinj, a marina Punat proglašena je marinom godine.

Akcija Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, provodi se uz pomoć strukovnih udruga, Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženja Hrvatske te Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Udruženja marina pri HGK-u i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a od lani akciji ocjenjivanja pridružila se i Hrvatska turistička zajednica (HTZ). Sve to i činjenica da je ove godine čak 48 sudaca obišlo 103 destinacije i ocijenilo 80 hotela, 15 marina i 33 kampa te čak 907 plaža u sedam hrvatskih županija, govori koliku je važnost poprimila ova akcija.

HTZ je dodijelila i nagradu Čovjek ključ uspjeha u turizmu. Nagrada je dodijeljena u 23 kategorije.

Prvi put u sklopu akcije Čovjek ključ uspjeha u turizmu, dodijeljeno je i „Posebno priznanje za životno djelo u turizmu“, koje je otišlo u ruke Franji Božeku iz Tučepa. HTZ je dodijelio i nagradu za životno djelo koju je dobio Boris Vukonić, doajen hrvatskog turizma, istaknuti sveučilišni profesor u mirovini, autor brojnih znanstvenih knjiga.

Više od 1500 uzvanika

Dodijeljena su i posebna priznanja učenicima strukovnih škola za projekte koji su u ovogodišnjem programu nepovratnih potpora „Promocija zanimanja“, koje provodi Ministarstvo turizma, izabrani kao najbolji.

Riječ je o pet projekata: Skriveno blago Požege (Tehnička škola Požega i Obrtnička škola Požega), Slatki suveniri (Ekonomska i turistička škola Daruvar, Tehnička škola Daruvar), Dostupnost nas povezuje (Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića, Poreč), Gastro rašlje (Strojarska tehnička škola Osijek), Medeni slatkiš kao ugostiteljsko-turistički proizvod (Ugostiteljsko-turistička škola Osijek). Nakon brojnih skupova, radnih sastanaka, foruma i stručnih predavanja, svečanom dodjelom je više od 1500 uzvanika pozdravilo sve one koji su večeras svojim radom i zalaganjima zasluženo preuzeli prestižna priznanja i nagrade.

D.KUŠTRO/Z.RUPČIĆ

48

sudaca ove je godine sudjelovalo u akciji Turistički cvijet

103

destinacije su obiđene

80

je hotela u sedam županija ocijenjeno

Možda ste propustili...

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike