Regija
19. SMOTRA DJEČJEG STVARALAŠTVA DND-A

Koferi prijateljstva za djecu iz poplavljenih sela
Objavljeno 20. listopada, 2014.

VINKOVCI - Manifestacijom podjele kofera prijateljstva uspješno je završena 19. Smotra dječjeg stvaralaštva Društva Naša djeca Hrvatske koja je uspješno održana u Vinkovcima, a u organizaciji DND-a Vinkovaca. Sve je počelo otvaranjem izložbe dječjih radova, nastavilo se prigodnim programom u izvođenju DND-a iz raznih gradova i općina te na kraju humanitarnom akcijom “Pun kofer prijateljstva”, u kojoj je podijeljeno 36 kofera djeci s poplavljenih područja.

- Ideja o humanitarnoj akciji krenula je odmah po dolasku u prihvatilište u Cerni, gdje su bila djeca s poplavljenih područja. Kako su oni otišli doslovce sa svojim malim koferima iz svojih kuća, odlučili smo pokrenuti humnitarnu akciju “Pun kofer prijateljstva”, zajedno s Društvom Naša djeca Hrvatske, koju su prihvatila društva gradova i općina, te su u skladu s mogućnostima napunili kofere za djecu koja su u Dječjoj igraonici u kontejnerskom naselju u Gunji. Želimo zahvaliti svima koji su se uključili u ovu akciju i bar na ovaj način vratili osmijeh djeci, istaknuo je Mario Perković, predsjednik DND-a grada Vinkovaca.

U programima 19. Smotre sudjelovalo je 645 sudionika članova recitatorskih, scenskih, lutkarskih, likovnih, glazbenih, plesnih skupina...

- Jedna od aktivnosti Saveza DND-a Hrvatske je Smotra “Radost, igra i stvaralaštvo”, koja se održava od 1993. godine. Svake godine domaćin je DND iz nekog grada, ili općine, a ove godine to su Vinkovci. Ovo je 19. Smotra i odlazimo iz Vinkovaca s mnogo lijepih uspomena - istaknula je prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza DND-a Hrvatske.

Osim programa u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” i hotelu “Slavonija” djeca su obišla Vinkovce u pratnji turističkih vodiča kako bi se upoznala sa znamenitostima Vinkovaca.M.Kokaj

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike