Osijek
ZBOG PROCEDURALNE POGREŠKE DVIJE PROMJENE U NEKOLIKO DANA

Domagoj Mikulić od subote na čelu Osječkog sajma
Objavljeno 19. listopada, 2014.

Nije dugo potrajala karijera Ivana Zeke-Pivača na mjestu direktora Osječkog sajma. Nakon što ga je u četvrtak Nadzorni odbor postavio na mjesto v.d. direktora, već dan poslije ustvrdilo se kako u tome imenovanju postoji proceduralna pogreška koja onemogućava njegov nastup. Nije bilo drugoga, Nadzorni odbor, na čijem je čelu Dalibor Pleša, uz Zorana Delića i Vedrana Novokmeta, u subotu je za novog direktora izabrao Domagoja Mikulića.

- Mikulić je također imenovan na poziciju vršitelja dužnosti direktora, bez zasnivanja radnog odnosa u tvrtki Osječki sajam - kratko će obrazložiti Pleša, predsjednik NO. No priznat će kako potonji kandidat sa sobom nosi više radnog i životnog iskustva za prvi zadatak koji je pred njega postavljen, a to je oživljavanje i organizacija Božićnog sajma, kojega u organizaciji Osječkog sajma nije bilo u “posljednjih deset godina”. Pleša otkriva kako je ideja da taj sajam bude održan na otvorenom, pod vedrim nebom, na središnjem trgu u Tvrđi.

Iz tih se rečenica iščitava kako će uspjeh organizacije ovog sajma odrediti i daljnju sudbinu Mikulića na poziciji najmanje tvrtke u gradskom (su)vlasništvu, koja time dobiva epitet tvrtke koja je promijenila najviše direktora. Neki od njih nisu uspjeli zaokružiti jednogodišnji mandat, a neki su bili direktori tek jedan dan.

Dvadesetsedmogodišnji Mikulić je po zvanju magistar inženjer agroekonomike, s dobrim “štihom” za marketing, a upravo to je, smatraju u Nadzornom odboru, prevagnulo da mu daju prednost u pokušaju organizacije Božićnog sajma.D.Kuštro

Iskustvo iz Hypo banke i Transcoma

Kao i dvoje prethodnika (Darija Vuković, koja je razriješena dužnosti zbog bolovanja koje će iziskivati dugotrajni izostanak s radnog mjesta, te Zeke-Pivača) i ovo imenovanje dolazi iz kvote HDZ-a. Mikulić je prije dva mjeseca izabran i za predsjednika Mladeži u Županijskoj organizaciji HDZ-a. Radno iskustvo stjecao je radeći u Hypo banci i Transcomu te kao regionalni asistent zastupnika u Europskom parlamentu.

Najčitanije iz rubrike