Osijek
GROM ODRŽAN 5. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA

Najbolji hrvatski snajperisti natjecali se na Pampasu
Objavljeno 20. listopada, 2014.
Discipline natjecanja bile su snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin

Na streljani Pampas održan je u subotu 5. memorijal hrvatskih snajperista Grom, u organizaciji županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Memorijal je pozdravnim govorom otvorio predsjednik UHDDR-a Osječko-baranjske županije Darko Nađ, istaknuvši važnost održavanja Memorijala za održavanjem uspomene na žrtvu poginulih suboraca.

Prvi dio Memorijala bio je natjecateljskog karaktera, a započeo je svečanim postrojavanjem koje je predvodio general Mladen Mikolčević, minutom šutnje za žrtve Domovinskog rata i motivacijskim obraćanjem patera Ivana Mandurića. U njemu su snage odmjerili najbolji vojni, policijski i civilni strijelci u disciplinama snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin. Jedinstvena je to bila prilika na jednom mjestu vidjeti gotovo sve aktivne (snajperiste) pripadnike specijalnih postrojbi HV-a i MUP-a RH.

Drugi dio Memorijala bio je svečanog karaktera te je obuhvatio bogat kulturno-umjetnički program, svečani domjenak, dodjelu odličja. Centralni događaj ovog svečanog dijela bila je dodjela nagrade za životno djelo “Ivica Repušić”, koja nosi ime po jednom od prvih heroja dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu s područja Slavonije i Baranje. Ove godine nagrada je dodijeljena novinarki Višnji Starešini za poseban doprinos u rasvjetljavanju i pronošenju hrvatske istine.

Ivana SOLAR

Višnji Starešini dodijeljena je nagrada za životno djelo “Ivica Repušić”

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike