Gastro
RECEPT

Juha od riže i kelja
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Sastojci:

2 režnja češnjaka,

1/2 glavice luka,

1 mrkva,

1 šalica smeđe riže,

5 šalica vode,

5 listova kelja,

1 crvena paprika,

sol,

maslinovo ulje.

Priprema:

Dvije žlice ulja, nasjeckani češnjak i luk kratko pirjati u loncu na umjerenoj vatri. Dodati prstohvat soli i pirjati oko tri minute dok luk ne postane proziran. Dodati mrkvu nasjeckanu na kockice, prstohvat soli i pirjati jednu minutu. Umiješati rižu i vodu. Poklopiti i ostaviti da zakipi. Smanjiti vatru i kuhati dok riža ne omekša. Zasoliti. Kelj narezati na komade veličine zalogaja i umiješati u juhu. Kuhati otklopljeno oko tri minute dok ne omekša. Papriku ispeći, oguliti, očistiti od sjemenki, sitno nasjeckati i posuti po juhi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike