Objavljeno 20. listopada, 2014.
Sastojci:
2 režnja češnjaka,
1/2 glavice luka,
1 mrkva,
1 šalica smeđe riže,
5 šalica vode,
5 listova kelja,
1 crvena paprika,
sol,
maslinovo ulje.
Priprema:
Dvije žlice ulja, nasjeckani češnjak i luk kratko pirjati u loncu na umjerenoj vatri. Dodati prstohvat soli i pirjati oko tri minute dok luk ne postane proziran. Dodati mrkvu nasjeckanu na kockice, prstohvat soli i pirjati jednu minutu. Umiješati rižu i vodu. Poklopiti i ostaviti da zakipi. Smanjiti vatru i kuhati dok riža ne omekša. Zasoliti. Kelj narezati na komade veličine zalogaja i umiješati u juhu. Kuhati otklopljeno oko tri minute dok ne omekša. Papriku ispeći, oguliti, očistiti od sjemenki, sitno nasjeckati i posuti po juhi.