Sport
PRVI SUSRET 2. KOLA EHF KUPA

NEXE dokazao kvalitetu
protiv predstavnika Kosova
Objavljeno 19. listopada, 2014.

Našičani i predstavnika s Kosova Besa Famiglia dogovorili su da se obje utakmice 2. kola Kupa EHF-a igraju u našičkoj dvorani. Tako su u prvoj utakmici Našičani imali status gosta u svojoj dvorani. No, NEXE je već u prvoj utakmici dokazao kako je kvalitetnija momčad više nego uvjerljivo dobili su predstavnika Kosova te praktički osigurali prolaz u treće kolo. Druga utakmica se igra u nedjelju u 18 sati također u dvorani ŠŠD Kralja Tomislava.


Na početku susreta tako nije izgledalo. Besa je krenula silovito i u dvije minute postigla tri pogotka te povela. Prvipogoak za Nexe dao je Vagar no uporni igrači Bese nastavljaju u istom tempu i prednost drže do četrnaeste minute. Tada se dogodilo prvo i jedino poravnanje (8:8) na utakmici(Božić-Pavletić). Ubrzo je stiglo i prvo domaće vodstvo preko izuzetno raspoloženog i neuhvatljivog Etera. Malo pomalo, uz česte izmjene igrača, Nexe je stekao četiri pogotka prednosti, a s tom se razlikom otišlo na odmor. U tom je razdoblju vrijedno istaći i odličnog vratara Pericu Lelića koji je imao devet obrana uz jedan „skinuti“ sedmerac.


Na početku drugog poluvremena prakitički se pokazalo kako će se stvari kasnije razvijati. Od toga trenutka bilo je pitanje s kolikom razlikom će na kraju završiti. Trener Zdenko Kordi je stalnim izmjenama poremetio igru domaćinu koji je na kraju doživio neugodan poraz koji je u drugoj utakmici nenadoknadiv. S obzirom na ne baš poznatog suparnika u dvorani Kralja Tomislava okupio se relativno velik broj gledatelja, koji su zadovoljni napustili dvoranu, a vjeruje se kako će i danas biti sličan ambijent n tribinama (Srećko Sobodić)    

Besa Famiglia - Nexe 25:40 (14:18)

 

Našice - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 600. Suci Florijan Hofer, Andreas Schmidhuber (Austrija). Nadzornik Radoš Rakočević (Crna Gora).

Besa Famiglia: Berisha(1 obrana) Idrizi, Biljaka 9(1), Broqi 1, Kastrati 1(1), Gutiqi, Jupa 2(1), K.Shala 1(1), Tahirukaj 2, Stanković 1, Kastrati 1, P.Shala 1, Muqolli 2, Kukrika 4, Dupjančec(9 obrana), Tetova.

Nexe: Lelić(12+1 obrana), Gadža, Eter 10(1), Crnić 6, Mrđenović 1, Tomas 1, Kružić 2, Juzbašić(5 obrana), Jurjević 4, Sokolić 1, Nuić 2(1), Božić-Pavletić 2, Sakić 4, Vegar 2, Celebi 3, Herceg 2. Trener Zdenko Kordi.

Sedmerci: Besa Famiglia 6(4).   Nexe 2(2; Isključenja:Besa Famiglia 8 minuta(Biljaka, Broqi, Tahirukaj, Muqolli 2). Nexe  6 minuta(Eter, Sakić, Celebi 2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike