Sport
A-1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA

"Brokeri" u Šibenik po prvu pobjedu
Objavljeno 18. listopada, 2014.

Nakon što su poraženi u dva uvodna kola A-1 hrvatske lige, košarkaši Vrijednosnice Osijek pokušat će stvar popraviti na gostovanju, koje pripada u skupinu težih. “Brokeri” u 3. kolu gostuju na Baldekinu, gdje ih čeka Šibenik. Domaćin se također ne može pohvaliti dosadašnjim učinkom (dva poraza), a posebno neugodno su iznenadili na otvorenju, kada im je baš na Baldekinu lekciju očitao novi prvoligaš Ribola Kaštela (86:102). Prošlog vikenda izgubili su u Splitu, stoga je jasno da će učiniti sve za popravak dojma.

Bolji se svakako očekuje i od Osječana, ako žele nešto napraviti u Šibeniku, gdje su prošle sezone minimalno poraženi u posljednjoj sekundi. Momčad Senada Muminovića pokušat će i ovaj put u igri ostati do samog kraja, što onda daje nadu i za pozitivan ishod.

- Baldekin nije idealan parket za vađenje, a teško će biti jer je i domaćin startao ispod očekivanja. No, bez obzira na sve probleme, u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će biti i večeras. Treba dati sve od sebe, pa što na kraju ispadne, kaže trener Muminović - koji će pokušati nešto iskemijati za ovo teško gostovanje.

Utakmica u Šibeniku počinje u 19 sati, a pola sata kasnije, Slavonski Brod kreće po svoju drugu pobjedu. Prigoda je dobra, jer u goste stiže novi član elitnog razreda. Gorica je upala u A-1 ligu u posljednji trenutak umjesto Križevaca, a prije tjedan dana su imali i službenu premijeru (u 1. kolu bili slobodni). Na svom parketu su izgubili od Kvarnera, stoga nije izgledno da bi prvu pobjedu mogli upisati protiv sastava Ivice Burića, koji će svakako zabraniti i najmanje podcjenjivanje Gorice.

U subotu još igraju Alkar (Sinj) - Jolly JBŠ i Zabok - Ribola Kaštela, a 3. kolo će u nedjelju zaključiti Zagreb - Split. Slobodan je Kvarner 2010 (Rijeka). N. Benčina

A-2 liga “Istok”

U 2. kolu A-2 lige “Istok” u subotu igraju: Osječki sokol - Belišće, Borovo - Olimp Inspekt-Ing, Vukovar - Vinkovci i Rekord Tim - Požega. U nedjelju će na parket Županja - Đakovo, a odgođeno je Virovitica - Vrijednosnice OS Darda.

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

IZBORNICI USTRAJNI U SVOM ZAHTJEVU

Odluka o broju igrača 22. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku