Novosti
ZADOVOLJNI ODAZIVOM GRAĐANA

U Osječkoj županiji više od 12.000 potpisa za "Ne damo naše autoceste”
Objavljeno 17. listopada, 2014.

Vezani članci

INICIJATIVA “NE DAMO NAŠE AUTOCESTE”

U četiri dana prikupljeno više od 160 tisuća potpisa

Inicijativa “Ne damo naše autoceste” zadovoljna je jer je, navode, odaziv građana izvstan. Koordinatorica inicijative za prikupljanje potpisa za područje Osijeka i Osječko-baranjske županije Ivana Bogeljić kaže kako je potpisivanje počelo u subotu, 11. listopada, a prema podatcima za samo četiri dana volonteri Inicijative u Osijeku, Tenji i Čepinu prikupili su više od 8400 potpisa.

- Na području Osječko-baranjske županije u četiri dana prikupljeno je više od 12.000 potpisa. U pojedinim mjestima i gradovima dozvole za štandove su kasnile pa su se potpisi počeli skupljati dan ili dva nakon službenog početka. Dosadašnji odaziv građana je izvrstan, reakcije na inicijativu su pozitivne, a svakodnevno raste broj osoba koje se pridružuju kako podrškom, tako i konkretnim uključivanjem u promidžbene aktivnosti i radom na štandovima za prikupljanje potpisa. Poziv volonterima je i dalje otvoren - kaže Ivana Bogeljić. Kako bi doprli i do manjih mjesta i omogućili što širem sloju stanovnika da potpišu njihovu inicijativu, sa štandovima će, najavljuje Bogeljić, biti prisutni ispred crkvi.

- Hrvatska biskupska konferencija odobrila je postavljanje štandova za prikupljane potpisa pred crkvama, te pozivamo volontere na uključivanje u inicijativu i rad na štandovima u manjim selima i općinama Osječko-baranjske županije koje osječki volonteri nisu u mogućnosti pokriti. Zainteresirani volonteri trebaju se prijaviti na besplatni telefon za volontere 0800 42 49 ili prijavom na www.referendum-autoceste.hr - kaže Bogeljić.

Inicijatori raspisivanja referenduma “Ne damo naše autoceste” su na konferenciji za medije u Zagrebu objavili podatak kako je u četiri dana na razini Hrvatske prikupljeno 160.000 potpisa. Očito je, cijeni Bogeljić, da su građani prepoznali važnost Inicijative kao metodu zaustavljanja rasprodaje nacionalnog blaga koje se gradilo novcem poreznih obveznika Hrvatske više od 40 godina.D.Pejić

Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

GEOPOLITIČKE OKOLNOSTI I EUROPLJANI

Više od 80 posto hrvatskih građana naklonjeno EU-u

Najčitanije iz rubrike