Crna kronika
NASTAVAK SUĐENJA U SLAVONSKOM BRODU

Na suđenju Deniju Županu pravna prepucavanja o rupi koja je bila na cesti
Objavljeno 18. listopada, 2014.

SLAVONSKI BROD - Na slavonskobrodskom Općinskom sudu jučer je nastavljeno suđenje u slučaju Denija Župana (21), koji je u travnju prošle godine očevim BMW-om usmrtio jednu, a teško ozlijedio dvije petnaestogodišnje djevojke. Srednjoškolke su se na putu od Poljoprivredne škole prema kući kretale pješačkom stazom kroz Cankarevu ulicu.

Pred sudskim vijećem kojim je predsjedao Vedran Pavelić, nastojalo se utvrditi činjenice vezane uz rupu koja se nalazi na kolniku, pedesetak metara od mjesta nesreće, a koja je eventualno mogla prouzročiti skretanje automobila, kako tvrdi Županov branitelj Alojzije Fiuri. On smatra kako je rupa na cesti “destabilizirala te zanijela vozilo, a dan nakon nesreće zatrpana je novim slojem asfalta”, zbog čega je obrana u odvojenom postupku kazneno prijavila dva direktora tvrtke Cestar.

Fiuri osporava i iskaz policajca Bačanovića koji je obavio očevid nakon nesreće (a naveo je kako je sporna rupa duboka 2-5 centimetara) ustvrdivši kako je dubina čak do 20 centimetara te kako policajac tom izjavom pogoduje osumnjičenima iz tvrtke Cestar koji su netom nakon nesreće rupu zatrpali.

Radnici Cestara bit će ispitani u nastavku suđenja 13. studenoga. Od prometnog vještaka zatražena je dopuna vještačenja vezana uz svjedočenje očevidaca o bijelom kombiju koji je bio parkiran na traku kojim se kretao Deni Župan, a nakon nesreće je nestao.M.Radošević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike