Regija
SKUPŠTINA HRVATSKOG KNJIŽNIČARSKOG DRUŠTVA

Nagrade "Eva Verona" otišle u Vinkovce, Osijek i Zagreb
Objavljeno 17. listopada, 2014.

SPLIT-Na održanoj 39. skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva u Splitu dodijeljene su nagrade "Eva Verona" koje dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo kao znak javnog priznanja za 2014. godinu.

Ova nagrada dodjeljuje se mladim knjižničarima, do 35-te godine, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke.

Među 12 nominiranih su se našli i knjižničari iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Klaudija Mandić (Ladan) i Tihomir Marojević. Nakon tri sjednice Komisije za dodjelu nagrade ''Eva Verona'' odlučeno je da će se nagrada dodijeliti i Klaudiji Mandić (Ladan) i Tihomiru Marojeviću.

Ovo je veliko postignuće za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci jer se rijetko događa da se dvije nagrade istovremeno dodijele kandidatima iz iste ustanove. Klaudija Mandić i Tihomir Marojević posvećuju ovu nagradu svojim kolegama u ustanovi jer bez njihove podrške ne bi uspjeli provesti svoje ideje. Isto tako, posebno naglašavaju da je nagrada posvećena i Vinkovčanima, korisnicma Knjižnice jer bez njihovog poticaja ne bi bilo motivacije i želje za boljim i kvalitetnijim radom.

Nagradu dodjeljuje Glavna skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na prijedlog Ocjenjivačkog odbora. Skupština dodjeljuje nagradu svake dvije godine, a istovremeno nagradu može dobiti najviše pet  kandidata. Nagrada je nazvana imenom prof. dr. Eve Verone, istaknute hrvatske knjižničarske djelatnice i znanstvenice.

Ostali dobitnici su Tea Čonč iz Knjižnica grada Zagreba, Ivana Martinović s Filozofskog fakultete u Osijeku i Ivana Knežević iz Muzeja Slavonije u Osijeku.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike