Sport
PROMJENA NA KLUPI U SAMOM UVODU SEZONE

Đekić platio ceh, Fančović
novi trener ŽOK Osijek 06
Objavljeno 16. listopada, 2014.

Vezani članci

NAKON POBJEDE U 1. KOLU KUPA HRVATSKE

Odbojkašice Vibrobetona skupo platile plasman, Tomić izgubio Đuričković

OSIJEK - Sezona je tek počela, a ženski odbojkaški prvoligaš s Drave već ima novog trenera. Nakon samo tri utakmice, uprava ŽOK Osijek 06 odlučila se na drastičan rez. Nakon tri godine Miroslav Đekić više nije na klupi Osječanki. Presudio mu je poraz (0:3) u Vinkovcima, u uzvratnom susretu osmine finala Kupa Hrvatske. Ispalo se iz Kupa, jer je prvo dvoboj osječka ekipa dobila na svom parketu u pet setova. No, očito se stolica zatresla već prošlog vikenda, kada je u Gradskom vrtu izgubljen susret 1. kola prvenstva od Nove Gradiške (2:3).

- Nije bilo lako povući ovaj potez, ali ove su utakmice pokazakle da je između trenera i igračica očito došlo do zasićenja nakon tri godine zajedničkog rada. Od ove sezone očekujemo nogo, osnažili smo igrački kadar, očekivali značajan pomak, a on je izostao već na samom startu. Stoga smo reagirali, za neke možda prebrzo, ali u ove tri utakmice nismo na parketu djelovali kako želimo i možemo, stoga smo se odlučili na promjenu - kaže predsjednik osječkog prvoligaša Toni Brdarić. Sada već bivši trener bio je svjestan da mir nakon poraza od Nove Gradiške može kupiti samo pobjedama. No, trebalo je slaviti kod slavonskog rivala koji igra u Skupini I, a Vibrobeton je ekipa koja je lanjsko prvenstvo okončala na četvrtom mjestu. Izgubilo se glatko i uslijedila je reakcija. Naravno, umjesto igračica, ceh uvijek plaća trener.

- Pritisak je postojao, ali nisam očekivao da će smjena doći nakon tri utakmice, za koje se i znalo da će biti najteže. Iako smo se osnažili i podigli letvicu ambicija, mislim da ništa ne ide preko noći. I dalje naša tehničarka ima 17, primač godinu dana više, ali očito je da strpljenja više nema. Trener je odgovoran, nema tu mnogo filozofiranja. Uprava je odlučila svoje, odluku prihvaćam i želim ekipi sve najbolje u nastavku sezone - rekao je Đekić. U klubu žele da ostane u pogonu i radi s mlađim uzrastima, ali ovaj 33-godišnji stručnjak zatražio je kratki time-out da razmisli što i kako dalje.

A Osijek 06 u nastavku sezone vodit će Dario Fančović. Čelništvo je tražilo domaće rješenje, a ovo je sigurno i najbolje ovoga trenutka. Fančović je ranije kroz mlađe uzraste vodio gotovo sve ove igračice iz sadašnjeg seniorskog pogona, stoga neće imati problema s upoznavanjem stanja. Posljednjih godina uspješno je vodio mlađe kadetkinje, a pod njegovim vodstvom prvoligaš s Drave (tada se zvao Pivovara Osijek), prije šest godina bio viceprvak Hrvatske. N. Benčina

Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike