Mozaik
VELIKI USPJEH OSJEČANA - VOKALNI SASTAV IMA HIT-PJESMU “KROZ STARI HAUSTOR”

Akvarel na 4. mjestu top-liste MTV Domaćica
Objavljeno 17. listopada, 2014.
Na toj su se listi pojavili prije nekoliko tjedana kao prijedlog

Osječki vokalni sastav Akvarel sa svojim se videospotom za singl “Kroz stari haustor” nalazi u samom vrhu, točnije na 4. mjestu top-ljestvice najboljih 20 spotova iz regije Adria televizijskog kanala MTV i njegove Domaćice.

Na spomenutoj su se listi pojavili prije nekoliko tjedana kao prijedlog, nakon čega su glasovima gledatelja ušli na top ljestvicu - prvo na 19. mjestu, zatim 8., da bi prošli tjedan zaključili na više nego izvrsnom 4. mjestu.

Podsjetimo, riječ je o a cappella obradi dviju pjesama Darka Rundeka iz vremena novog vala, za što je videospot sniman u Osijeku, pod redateljskom palicom Osječanina Josipa Grizbahera, koji je uz ovu pjesmu zamislio dinamičan spoj različitih izdanja akvarelovaca i pozadinskih elemenata koji se izmjenjuju u zaraznom ritmu a cappella izvedbe.

Videospot je predstavljen tijekom ljeta ove godine, a ukupno je treći (nakon spotova za pjesme “Glupi hit” i “Prolaze sjene”), koji su objavili za pjesme s albuma “Vokal patrioti” (Aquarius Records/Maraton), na kojem aranžmane svih pjesama potpisuje glazbeni producent albuma Olja Dešić.

- Veliki je to uspjeh uopće se pojaviti na MTV-ju kao prijedlog, a onda i doći na njihovu ljestvicu popularnih te biti sada već četvrti među 20 najboljih spotova iz regije Adria koja je izuzetno bogata po izvođačima, odličnim pjesmama i spotovima - ističu akvarelovci i dodaju kako je još veći uspjeh i zbog toga što su oni a cappella sastav koji samim tim u izvedbama ne koriste instrumente, nego samo svoje glasove.

- MTV je ono uz što smo odrastali, tu smo slušali i gledali pjevače koje smo voljeli, a sad smo i mi tamo - govore ne skrivajući svoje zadovoljstvo i ponos samom činjenicom da su visokopozicionirani na MTV Adria top-ljestvici Domaćice, ali i činjenicom da je njihov trud i rad prepoznat i u regiji. Zahvaljuju i svojim obožavateljima i pozivaju sve da glasaju za njih na MTV Domaćica - top-ljestvica najboljih 20 spotova iz regije Adria putem web-stranice www.mtv.hr.N.Vekić

Narcisa VEKIĆ

RIJEČ JE O

A CAPPELLA OBRADI DVIJU PJESAMA DARKA RUNDEKA IZ VREMENA NOVOG VALA

Najčitanije iz rubrike