Regija
MUĐUNARODNI PROJEKT BICBC

Biciklijada na Šećeranskom jezeru
Objavljeno 16. listopada, 2014.

BELI MANASTIR - U sklopu projekta BICBC, kroz koji su gradovi Beli Manastir i Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode s hrvatske, te grad Mohač, s mađarske strane, sagradili nekoliko desetaka kilometara biciklističkih staza u subotu će biti održana velika međunarodna biciklijada. Njome će biti obilježena obnova i uspostava biciklističkog centra na Šećeranskom jezeru u Belom Manastiru. Kako ističu organizatori, na biciklijadi će sudjelovati 140 biciklista iz Hrvatske i Mađarske.

Promotivnom vožnjom po novosagrađenim stazama Belog Manastira, biciklijadi će se priključiti članovi belomanastirske udruge BURP (Baranjska udruga rekreativnih pustolova), natjecateljskom etapnom sprint utrkom projekt će promovirati skupina biciklističkih zaljubljenika iz Osijeka, koji će put Belog Manastira krenuti s Trga Ante Starčevića u 10 sati. U isto vrijeme planiran je start skupine od 70 mađarskih biciklista, koji će prema Baranji krenuti iz Mohača. U okolici jezera predviđen je raznovrstan program, od natjecanja u sigurnoj vožnji bicikla za osnovce (pod ''patronatom'' PP Beli Manastir), preko promotivno-natjecateljske utrke Green jersey ride - Sprint kulen vožnja, pa do promotivne vožnje biciklističkim stazama Belog Manastira. Za sve sudionike osigurani su pokloni, a za najuspješnije zanimljive nagrade.

Bicikliste će pozdraviti i odličja podijeliti župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, te gradonačelnici Belog Manastira odnosno Mohača, Ivan Doboš i Jozsef Szeko. Projekt sufinancira EU u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.I.Getto

Najčitanije iz rubrike