Regija
DESETOGODIŠNJI VINKOVČANIN OSTVARIO SAN

Dobio dres Lukea Shawa,
engleskog reprezentativca
Objavljeno 17. listopada, 2014.
Žak Stević također je i vatreni navijač Manchester Uniteda

VINKOVCI - Nemojte mi stavljati dres reprezentacije Engleske na pranje, ovo je dres igrača Engleske, taj dres je natopljen znojem, zavapio je Žak Stević iz Vinkovaca, nakon što je dobio dres igrača reprezentacije Engleske i Manchester Uniteda Lukea Shawa. Utakmicu mladih reprezentacija Hrvatske i Engleske dugo će pamtiti desetogodišnji Žak Stević, inače igrač limača Cibalije, koji je pri izlaženju na teren bio u pratnji ovog engleskog reprezentativca.

- Još uvijek ne mogu posložiti osjećaje od uzbuđenja nakon što sam dobio dres reprezentacije Engleske i što sam bio u pratnji igrača Manchester Uniteda. Znam nabrojiti sve igrače momčadi, a u svoj kući imam poseban dio posvećen svom najdražem inozemnom klubu. Moja druga ljubav svakako je momčad Cibalije za koju igram u limačima. Tri dana prije utakmice učio sam engleski i kad smo izišli na teren, nisam znao što bih od uzbuđenja. Sestra Žanine mi je na mobitel poslala poruku kako da na engleskom pitam za dres, što sam uspio nekako reći Lukeu Shawu prije utakmice. Kako je utakmica krenula upijao sam igru svog idola i maštao kako ću ja jednog dana zaigrati u dresu Manchester Uniteda. Želja mi je da jednog dana dođem u Englesku i Lukeu Shawu poklonim dres Cibalije - rekao je Žak Stević.

Trener limača Cibalije Robert Jelinić ispričao nam je priču kako se sve odigralo prije i nakon utakmice koja će zasigurno ostati u najljepšem sjećanju Žaka Stevića.

- Prije izlaska na teren znalo se koja će djeca izvoditi igrače, na zamolbu oca Slobodana Stevića, imao sam upit ako je ikako moguće da Žak vodi igrača Manchester Uniteda. Kako je Žak veliki fan, rekao sam da ću pokušati ako se bude moglo. U hodniku gdje se preuzimaju igrači, Žak je prepoznao Lukea Shawa i onda je s njim izišao na teren. Kad je završila utakmica mi smo ostali u svlačionici i odjednom se pojavio Luke Shaw s delegatom i pitao gdje je dijete koje ga je izvelo na teren? U tom momentu sva su se djeca javila, međutim, u kutu svlačionice ostao je Žak i od uzbuđenja nije imao hrabrosti javiti se. Pogledao sam Žaka i on jadan nije uspio ništa reći samo je kimnuo glavom, tu sam ga ja uhvatio za ruku i odveo kod Shawa. Luke je skinuo dres i rekao: Ovo je samo za tebe, što je izazvalo erupciju veselja kod Žaka. Najzanimljiviji dio priče jest upravo želja jednog igrača reprezentacije Engleske koji je poslije utakmice obišao cijeli stadion kako bi našao dječaka kojem je obećao svoj dres i to je veličina jednog igrača, koji nije ostao slaviti s ostalim reprezentativcima, nego je tražio Žaka kako bi mu poklonio obećani dres. Posebno me dojmilo to što nije poslije utakmice zaboravio ono što je obećao, što samo govori u prilog tome o kakvom je igraču riječ, istaknuo je Jelinić.

Prema riječima Roberta Jelinića želja njihova je da jednog dana limači Cibalije budu gosti Manchester Uniteda i da uruče dres Cibalije Lukeu Shawu, no ako se to ne bude moglo realizirati onda da Žak s roditeljima Slobodanom i Kornelijom budu gosti Manchester Uniteda i da mu uruče dres Cibalije, kako je on uručio dres reprezentacije Engleske Žaku Steviću.

Mario KOKAJ

Kad je završila utakmica u svlačionici se pojavio Luke Shaw s delegatom i pitao gdje je dijete koje ga je izvelo na teren ?

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike