TvObzor
NAPETI TRILER S JAMESOM FRANCOM I KATE HUDSON

Dobri ljudi
Objavljeno 17. listopada, 2014.
Film “Dobri ljudi” suvremeni je triler o američkom paru koji živi u Londonu i koji zapadne u velike dugove zbog renoviranja obiteljske kuće

Kate Hudson i James Franco sretan su par koji živi mirnim životom. Jedini im je problem nedostatak novca kako za svakodnevan život tako i za kupnju vlastitog stana. Kada pronađu mrtvo tijelo susjeda i uz njega veliku količinu gotovine, neće moći odoljeti iskušenju koje ih može dovesti do ostvarenja svih njihovih snova. Ali i do problema o kojima nikada nisu mogli ni sanjati…

Film “Dobri ljudi” suvremeni je triler o američkom paru koji živi u Londonu i koji zapadne u velike dugove zbog renoviranja obiteljske kuće. A zatim otkriju da je podstanar u njihovu prizemnom stanu umro i ostavio 200.000 funti gotovine. Samo trebaju uzeti taj novac i svi će njihovi problemi biti riješeni. To i učine, a tad se dobrim ljudima počnu događati jako loše stvari. Na temelju romana koji je napisao Marcus Sakey, scenarij su napisali Kelly Masterson, Paul Grellong i Christina Hodson.

James Franco

Američki glumac James Franco poznat je po filmu James Dean, u kojem je imao naslovnu ulogu, koja mu je donijela Zlatni globus te nominacije za nagrade Emmy i Screen Actors Guilda. Nagradu Independent Spirit te nominacije za Oscara, Zlatni globus i nagradu Screen Actors Guilda dobio je za ulogu u “127 Hours” (Danny Boyle). Nagradu Independent Spirit dobio je i za film “Milk” (Gus Van Sant), a za Zlatni globus bio je nominiran za Pineapple Express (David Gordon Green). Poznat je i kao Harry Osbourne iz trilogije Spider-Man (Sam Raimi). Napisao je i režirao “The Feast Of Stephen”, koji je dobio nagradu Teddy u Berlinu, a režirao je i dokumentarni film “Saturday Night, Sal te The Clerks Tale”, premijerno prikazan u Cannesu. Prema vlastitom je scenariju režirao i biografiju pjesnika Harta Cranea ”The Broken Tower”. Nedavno je producirao dokumentarni film “Kink” prikazan na filmskom festivalu Sundance 2013. Režirao je i glumio u “As I Lay Dying” (William Faulkner), prikazanom na festivalu u Cannesu 2013. godine, i bio nominiran za nagradu Un Certain Regard. Bio je i koscenarist i redatelj filma “Child of God”, u kojem je imao i glavnu ulogu.

Kate Hudson

Kate Hudson dobitnica je Zlatnog globusa, a bila je nominirana i za Oscara. Prvu studijsku ulogu imala je u “200 Cigarettes”. Hudson, Christina Ricci i Casey Affleck glumile su u “Desert Blue”, a zatim je snimila Gossip, Almost Famous (Cameron Crowe), za koji je dobila Zlatni globus, bila nominirana za nagrade Oscar i BAFTA te dobila brojne nagrade i pohvale kritike. Nedavno je glumila u četvrtoj sezoni hit-serije “Glee” i u HBO-ovom filmu “Clear History” (redatelj Larry David, glume John Hamm, Eva Mendes i Michael Keaton). Godine 2007. okušala se kao redateljica i snimila kratkometražni film “Cutlass” (glume Kurt Russell, Dakota Fanning, Virginia Madsen, Chevy Chase i Kristen Stewart). Trenutačno je ambasadorica brenda za Ann Taylor, a bila je Global Brand Ambassador za Almay. Godine 2011. lansirala je kolekciju nakita CH+KH s Laurie Lynn Stark (Chrome Hearts) i bila suosnivačicom sportske odjeće Fabletics.

Pripremio: Nikola KUČAR
FILMSKA EKIPA

Redatelj je Henrik Genz koji je bio nominiran za Oscara i kojem je ovo prvi film na engleskom jeziku. Scenografiju potpisuje Kave Quinn (Trainspotting, Layer Cake, The Woman In Black), a kostimografiju Keith Madden (The Woman In Black, Eden Lake, Centurion). Snimatelj je Jürgen Johansson (Italian For Beginners, Flame And Citron, Terribly Happy). Producenti su Thomas Gammeltoft, Ben Forkner, Tobey Maguire, Eric Kranzler i Mark Gill, a izvršni producenti Avi Lerner, Trevor Short, Matt O’Toole, John Thompson, Boaz Davidson i Matthew Plouffe.

Najčitanije iz rubrike