Sport
DRUGA HNL: CIBALIA DOŽIVJELA DRUGI DOMAĆI PORAZ

Vinkovčani ostali bez
bodova, ali i trenera
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Kiša koja je počela padati prije utakmice kao da je nagovijestila kišu golova u Vinkovcima.

U zaostalom susretu 11. kola Druge HNL palo je čak pet pogodaka, a na kraju 90 vinkovačkih minuta radovali su se gosti iz Imotskog, koji su kući ponijeli pun plijen.

Nogometaši Cibalije krenuli su ofenzivno, počeli doista dobro i već u prvoj, ali i drugoj, minuti Puljić je mogao domaćina dovesti u vodstvo. No dvije prilike otišle su u vjetar, a zatim i vrlo izgledne šanse Ottochiana, Muženjaka i Mandića. Ono što nije uspio na samom početku, Puljić je ostvario u 18. minuti. Zabio je za vodstvo Cibalije. Ottochian je asistirao, Puljić pogodio. I nakon vodstva Cibalia je napadala i imala prilika, ali svaki je pokušaj završavao pokraj gola ili u rukama vratara Bečića. Hladan tuš, ne zbog kiše, domaćin je doživio u 36. minuti, kada su duplim pasom obranu Cibalije izigrali Galić i Mrkonjić, a potonji mirno izišao pred Malenicu i precizno ga prebacio za izjednačenje. Kada se očekivao kraj poluvremena, obrana Cibalije loše je postavila zaleđe, što koristi Mrkonjić i sam izbija pred Malenicu, pokušava ga zaobići, ali zapinje nogom za vratara Cibalije i sudac pokazuje na bijelu točku. Mrkonjić je sam izveo kazneni udarac i pogodio. Iako je Cibalia bila bolja, dvije pogreške obrane odvele su Imoćane do prednosti od 2:1.

I drugo poluvrijeme bolje su otvorili Vinkovčani, no što vrijedi kad odlične prilike nisu pretvorene u pogotke. U 56. minuti domaćin, jednostavno, nije imao sreće, prvo je Aganspahić s 20-ak metara zatresao stativu, a odbijenu loptu s desetak metara Puljić glavom dodaje vrataru Bečiću. Odmah u sljedećoj akciji, u istoj minuti, Puljić s lijeve strane upućuje nisku loptu u peterac, a umjesto da loptu pošalje u mrežu, ona Mandiću prolazi kroz noge i prilika je otišla u nepovrat. Silne promašaje “cibalijaša” Imotski je kaznio u 62. minuti, kada je Brnadić glavom zabio za 1:3. U sudačkoj nadoknadi Puljić je postigao svoj drugi pogodak na utakmici i samo smanjio vodstvo. A. Grgić

CIBALIA                             2  (1)
IMOTSKI                            3  (2)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Gledatelja: 150. Sudac: Marin Horvat 6.5 (Čakovec). Strijelci: 1:0 Puljić (18), 1:1 Mrkonjić (36), 1:2 Mrkonjić (45.-11m), 1:3 - Brnadić (62), 2:3 Puljić (90). Žuti kartoni: Malenica, Filipović, (Cibalia), Šuto, Baran (Imotski)

CIBALIA: Malenica 5.5, Zgrablić 5, Lukić 5, Filipović 5, Conjar 5.5, Muženjak 5, Aganspahić 6, Mišić 5.5 (od 76. Kvesić-), Puljić 6.5, Ottochian 6, Mandić 5 (od 83. Martinović-)

IMOTSKI: Bečić 7, Šuto 6 (od 62.Krištić-), Brandić 6.5, Vučemilović-Grgić 7, Farić 6, Vladović 6 (od 85. Baran-), Serdarušić 6.5, Mandarić 6, Mrkonjić 7.5, Todorić 6.5, Galić 7 (od 79. Šabić-)

IGRAČ UTAKMICE: TOMISLAV MRKONJIĆ (IMOTSKI)

1:0

Ottochian je odlično pronašao u sredini šesnaesterca Puljića, koji iz poluokreta šutira poluvisoko i pogađa za vodstvo Cibalije

1:1

Na vrhu šesnaesterca odličan dupli pas odigrali su Galić i Mrkonjić, koji prebacuje istrčalog Malenicu

1:2

Izbjegavši zaleđe, Mrkonjić je sam izbio pred Malenicu i kada ga je htio obići, domaći ga vratar ruši, a Mrkonjić je precizan s bijele točke

1:3

S desne strane slobodan udarac izveo je Mrkonjić i točno naciljao glavu Farića, koji pogađa za povećanje vodstva

2:3

Dosta iskosa Puljić je ušao u šesnaesterac i opalio oštro i precizno, lopta je prošla ispod vratara u mrežu za ublažavanje Cibalijina poraza

Tomić podnio ostavku

Nakon poraza od Imotskog trener Cibalije Zoran Tomić nije se pojavio na uobičajenoj konferenciji za novinare. Bilo je jasno da nešto nije u redu, jer je prvi put izbjegao redovitu presicu. Ubrzo je stiglo objašnjenje - Tomić je nakon poraza dao neopozivu ostavku sportskom direktoru Draženu Pernaru.

- Već drugu utakmicu zaredom naši najvjerniji navijači traže moju ostavku, bez obzira na to kako rezultatski stajali na terenu. I zato sam podnio ostavku, nisam želio sukob s Ultrasima. Mislim da sam za ovo vrijeme koje sam proveo u Cibaliji stvorio momčad koja je konkurentna ostalim klubovima u Drugoj ligi. Drago mi je što sam bio dio Cibalije - objasnio je Tomić.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike