Osijek
ULAGANJA NA BRIJESTU

Gradnja kružnog toka počinje za nekoliko dana
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Gradski vijećnik i predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić na jučerašnjoj je konferenciji, koja je bila reakcija na prekjučerašnji javni istup Branka Mučera iz HDSSB-a zbog problema na Brijestu, kazao kako su Mučerove izjave i prozivke promašene.

- Mnogo je investicija realizirano od kada je Brijest izdvojen iz Industrijske četvrti, odnosno od vremena kada smo imali samo 30.000 kuna, a sada 260.000 kuna godišnje na raspolaganju kao Mjesni odbor. Kad govorimo o Društvenom domu upravo je počelo njegovo zatvaranje, odnosno radovi u unutrašnjosti i zatvaranje stolarijom. Nadalje, lobiranjem i suradnjom s gradskom upravom nekoliko je milijuna kuna uloženo u Brijest, od projekta uređenja spojne ceste Vinkovačka–Usorska, ozelenjavanja, postavljanja javne rasvjete, zacjevljenja kanala, postavljanja sprava za vježbanje, uređenih staza... Gradnja kružnog toka vrijednog 2,8 milijuna kuna počinje za nekoliko dana... Dakle, Brijest se uređuje i zasigurno će postati najljepše urbano naselje, što nam je cilj. Mučeru poručujemo da dođe na sjednice Vijeća MO Brijest gdje će dobiti uvid u stvarno stanje i informacije koliko tko radi i koliko tko voli Brijest - kaže Kramarić.D.Pejić

U planu i tramvajska pruga

Kramarić je najavio kako planiraju graditi dječji vrtić, urbanizirati prostor od crkve do rekreacijskog centra, gdje će ponuditi građanima nove placeve za gradnju kuća, urediti i drugi ulaz u naselje, kao što je uređen ulaz s Vinkovačke u Usorsku ulicu, a obećao je da će stanovnici Brijesta dobiti i tramvajsku prugu 2017. godine.

2,8

milijuna kuna, prema riječima Kramarića, vrijednost je novog kružnog toka

Najčitanije iz rubrike