Sport
OSIJEK ZASLUŽIO PONOVNO UGOSTITI REPREZENTACIJU

Ako HNS želi igrati s Norveškom u gostima, neka se igra u Zagrebu!
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Vezani članci

“ŠESTICA” HRVATSKE KOJA ODJEKUJE

Ovo nam je bilo potrebno, već smo svi umorni od kontroliranog nogometa

JOŠ JEDNOM U GRADSKOM VRTU ZABIO DVA POGOTKA ZA HRVATSKU

Perišić: Želja mi je igrati svaki put u ovako sjajnoj atmosferi

Primao je Davor Šuker u rodnom gradu čestitke na sjajnoj predstavi i pobjedi nad Azerbajdžanom, no sve je usmjeravao prema onima zaslužnima - nogometašima i izborniku.

Zahvalio je i publici. No ipak smo dojma kako predsjednik HNS-a previše pozornosti posvećuje skupini marginalaca koji su i spektakl u Osijeku iskoristili za iznošenje svoga neslaganja s vodstvom HNS-a. Kao da su do njegovih ušiju dolazile samo uvrede sa sredine istočne tribine, ali ne i zvižduci cijelog stadiona upućeni prema “buntovnicima bez razloga”, koji u svom skandiranju i nisu baš posve u pravu. Da naš nogomet nije tako sjeb.. pokazala je i ova utakmica. Pobijediti sa 6:0 reprezentaciju koja je mnogima znala zagorčati život i ne čini se kao nešto baš tako uobičajeno kako se danas čini. Uostalom svi hrvatski nogometaši redom su isticali kako ih je publika nosila da nastave “trpati”. No, predsjednik HNS-a dao je prostora glasnoj manjini.

- Hvala navijačima, osim onih stotinjak koje najrađe ne bih niti spominjao. Upaljena je baklja (ostala je na tribini nap.a), zbog čega ćemo sigurno platiti kaznu, što me ne veseli. Ali, ako netko uživa u tome da radi štetu hrvatskom nogometu, svaka im čast. Imamo devet od devet bodova, ali netko je možda nesretan. Žao mi je što uvijek ima krtica u našem društvu. Neki su navijali možda da izgubimo već u Bugarskoj. A sada neka uživaju.

Priča o onima koji se ne vesele uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije naslijeđena je od Šukerovog prethodnika pokojnog Vlatka Markovića. Ma tko su ti koji se ne vesele uspjehu hrvatske reprezentacije i koji se, kako sam to nedavno čuo, “ne mire s kockicama na dresu”? Čak i onih stotinjak galamdžija s istoka nisu bili nesretni nakon “šestice”. Njihov je problem što vodstvo HNS-a ne izjednačavaju s hrvatskom reprezentacijom, odnosno još veći je problem što jedan ovako lijep događaj kvare obračunom “s njima”.

- Želimo imati navijače na tribinama koji će se veseliti nogometu - kazao je Šuker.

I imamo već takve navijače na tribinama. U Gradskom vrtu svaki put kada dođe hrvatska nogometna reprezentacija. Prepoznali su to i igrači, poželjeli su da i sljedeće utakmice budu domaćini u Osijeku. Ćorluka bi već s Norveškom, sljedećim suparnikom koji će biti gost Hrvatske u kvalifikacijama, ponovno igrao u Osijeku. Taj susret na rasporedu je 29. ožujka. Međutim, Šuker, čini mi se, vodi se drukčijim argumentima.

- Već sada je interes za tu utakmicu velik. Imamo već najave 4.000 norveških navijača koji žele doći. Stoga ćemo trebati uzeti u obzir turističke i ekonomske aspekte.

Približno 4000 gostujućih navijača, što je deset posto kapaciteta, može primiti samo Maksimir, u nešto manjoj mjeri i Poljud. Zar doista želimo riskirati da Hrvatska tako važnu utakmicu igra na “gostujućem terenu”?

- Ima još vremena do odluke. U opciji su svi stadioni - i Zagreb, i Split, i Pula, i Osijek. Svi će biti pozvani na razgovor, a odluka je na Izvršnom odboru.

Stoga, ako je Šuker prepustio odluku svim članovima Izvršnog odbora, onda im treba poručiti: budite razumni. Puni i pozitivni Gradski vrt ili poluprazni i negativno nabijeni Maksimir. Pa zar uopće treba postojati dvojba?

Krešimir LACKOVIĆ
VITTEL JOŠ NIJE REZERVIRAN

Hrvatska je na dobrom putu plasmana na Europsko prvenstvo u Francusku. Čim se spomene Francuska svakom Hrvatu prva je asocijacija 1998. godina i Svjetsko prvenstvo. Tada je našim reprezentativcima baza bila Vittel, simpatično lječilište poznato i po mineralnoj vodi. Nakon devet bodova čelnog čovjeka HNS-a upitali smo planira li već rezervirati Vittel i za lipanj 2016.?

- Nismo rezervirali niti ćemo rezervitati, jer ne bismo onda bili pravi sportaši. Želimo odraditi posao do kraja. Ali, na dobrom smo putu - odgovorio je Šuker.

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike