Osijek
ČEPINSKA NARODNA KNJIŽNICA

Knjige na prodajnom sajmu za samo deset kuna
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Čepinska Narodna knjižnica obilježava Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga kako bi skrenule pozornost javnosti na knjige i čitanje. Tema je ovogodišnje manifestacije ljubav, kaže Marija Čačić, voditeljica Knjižnice Centra za kulturu Čepin.

- Program Mjeseca hrvatske knjige sastoji se od niza posebnih aktivnosti, izložbi, predstavljanja knjiga i susreta s autorima, radionica za sve uzraste i razne interese... Tako danas (15. listopada) organiziramo Dan otvorenih vrata uz mogućnost besplatnog upisa od 9 do 15 sati, a posjetitelji će moći pogledati izložbu “O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?!”, sve do 1. studenoga, a sastojat će se od zanimljivih knjiga koje govore o ovoj temi, kao i lijepih popratnih materijala. Od 16. listopada tijekom cijele manifestacije, ove godine prvi put organiziramo prodajni sajam knjiga po povoljnim cijenama. Riječ je o otpisanim nepotrebnim duplikatima. Na ovaj način rasterećujemo police, a s prikupljenim sredstvima nabavit ćemo novu građu. Čepinčani će tako moći kućne biblioteke dopuniti očuvanim knjigama za samo deset kuna - najavljuje Čačić.

Tradicionalno je 23. listopada rezerviran za “čitanje zajedno” pa knjižničari pozivaju građane da im se pridruže u 18 sati i predlažu da ponesu “nešto ljubavno” - pjesmu ili svoj omiljeni citat koji će podijeliti s drugima. Do kraja listopada korisnicima Knjižnica omogućuje povrat građe bez naplate zakasnine. Tijekom Mjeseca knjige Knjižnici se može i darovati vrijednu knjigu koju još nemaju u svom fondu.D.Pejić

Novcem od prodanih knjiga duplikata čepinska knjižnica kupit će nove knjige

Možda ste propustili...

ZA KORISNIKE ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE

Crveni križ dijeli higijenske potrepštine

FILIPOVIĆKA PROTIV RETFALE

Retfalački školarci igrali na Opus Areni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAMVAJSKU POSTAJU NA AVENIJI OSLIKALA DORA KRALIK

S pogledom na svakodnevicu

2

ANALIZA HZZ-OVE STATISTIKE ZA KOLOVOZ

Svako peto slobodno mjesto iz prerađivačke je industrije

3

ZA OBNOVU 4 MILIJUNA EURA

Zgradi željezničkog kolodvora vraćen stari sjaj