Osijek
ZAPOČEO TJEDAN MOBILNOSTI STUDENATA

Cilj - podići svijest mladih o studentskoj razmjeni
Objavljeno 14. listopada, 2014.

Studentska udruga IAESTE Osijek i ove je godine organizirala Tjedan mobilnosti studenata, manifestaciju u sklopu koje predavači donose svoja iskustva vezana uz praksu, zapošljavanja i aktualne teme iz mobilnosti studenata.

Događanja u sklopu Tjedna mobilnosti održavaju se u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u kampusu Sveučilišta J. J. Strossmayera, gdje je održano i otvorenje manifestacije. “Tjedan mobilnosti tradicionalno organiziramo za studente i učenike srednjih škola, najčešće maturante, kako bi podigli svijest mladih o mogućnostima koje imaju kada je u pitanju studentska razmjena i studentska praksa. Želimo ih upoznati s puno mogućnosti koje im se pružaju, a kojih često nisu svjesni”, rekla je Valentina Jović, tajnica lokalnog odbora Osijek IAESTE Hrvatska.

U bogatom i raznolikom programu Tjedna mobilnosti svi studenti će moći pronaći nešto za sebe, unaprijediti svoja znanja i motivirati se za neka nova iskustva. Između ostaloga moći će doznati što se to krije iza nove osječke digitalne i razvojne agencije “BambooLab”, čuti priču Ive Soldo o studiranju na kruzeru te osvrt Tajane Šarić na volontiranje na Mauricijusu. Ivan Marković pričat će, pak, o Software Startup Akademiji, a Marko Marincel i Dunja Juričić otkrit će ključ uspjeha u privatnim i poslovnim odnosima – komunikacijske vještine. Svoj rad i program predstavit će studentske udruge AIESEC, ESN, ELSA i IAESTE, koje će prikazati primjere uspješne i kvalitetne prakse te kako do nje doći.I.Solar

KAKO DO USPJEHA U IT INDUSTRIJI

Također, svoj doprinos dat će i osječke IT tvrtke. “Betaware” predstavit će jedan od osnivača, Krunoslav Ris, koji će govoriti o izradi softvera po mjeri, Ivan Matejašić iz tvrtke Spin predstavit će znanja i vještine potrebne za uspjeh u IT industriji, dok će Dino Balen i Marko Briševac iz tvrtke “Inchoo” govoriti kako su postali stalno zaposleni web dizajneri.

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike