Osijek
11. SUSRET HRVATSKIH ZNANSTVENIKA, STRUČNJAKA I PRAKTIČARA U PEDAGOGIJI

Pedagoga još uvijek nema čak 20 posto škola
Objavljeno 14. listopada, 2014.

Od jučer pa do srijede u hotelu Osijek održava se 11. susret pedagoga Hrvatske, čiji je organizator Hrvatsko pedagogijsko društvo.

U sklopu događaja ugledni hrvatski znanstvenici, stručnjaci i praktičari raspravljaju o temi “Pedagozi u odgoju i obrazovanju - osposobljavanje, kompetencije, djelovanje i usavršavanje”. Susret je otvorio predsjednik Hrvatskog pedagogijskog društva Marko Jurčić, koji je tom prilikom istaknuo važnost usluge pedagoga u sustavu odgoja i obrazovanja. “U 80 posto škola u Hrvatskoj postoje pedagozi, no treba težiti tomu da svaka škola ima pedagoga. Na žalost, kvote za zapošljavanje nadležnog ministrastva ne ostavljaju prostor za ostvarenje tih težnji”, rekao je Jurčić. Sudionike susreta uoči početka skupa pozdravili su i predstavnik Osječko-baranjske županije Ivica Završki te osječki dogradonačelnik Vladimir Ham.

Tijekom tri dana održavanja Susreta Osijek i Filozofski fakultet ugostit će profesore Odsjeka i Odjela za pedagogiju te učiteljskih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita, Rijeke, Zadra, Pule i Dubrovnika, stručne suradnike – pedagoge u odgojno-obrazovnim ustanovama te u drugim djelatnostima i dužnostima odgoja, obrazovanja, znanosti i kulture iz cijele Hrvatske, koji će na predavanjima, radionicama i u neformalnim druženjima razmijeniti znanja i iskustva iz struke.(I.Sl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike