Autoglas
PREMIJERA: NOVI PASSAT GTE

Zanimljiva kombinacija elektrike i goriva
Objavljeno 14. listopada, 2014.
U kombinaciji Passat GTE razvit će snagu od 160 kW/218 KS i ostvariti doseg više od 1000 kilometara

V olkswagen je u Parizu predstavio novi Passat GTE. Passat, koji je prvi put u ponudi kao plug-in hybrid, dolazi s kombinacijom TSI motora i E-stroja.

U “E-modusu” Passat GTE može prijeći čak 50 kilometara na potpuno električni pogon i time bez emisija. Ako motor na unutrašnje izgaranje i E-motor rade u kombinaciji, Passat GTE razvit će snagu od 160 kW/218 KS i ostvariti doseg više od 1000 kilometara. Maksimalan okretni moment plug-in hibridnog pogona iznosi 400 Nm. Ekološki prihvatljiva i učinkovita potrošnja prema novom europskom ciklusu vožnje je ispod dvije litre na 100 kilometara i 13,0 kWh/100 km (analogno tome manje od 45 g/km CO2).

Passat GTE s prednjim pogonom i 6-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke ubrzava za 8,0 sekundi od 0 do 100 km/h, te postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h. S potpuno električnim modusom vožnje moguća je brzina od čak 130 km/h.

U opseg serijske opreme Passata GTE ubrajaju se s jedne strane dodaci, koji su opcijski dostupni i za druge modele serije, kao što su multikolizijska kočnica, Front-Assist i City funkcija kočenja u nuždi. S druge strane, novi Passat GTE nudi brojne mogućnosti individualizacije i proširenja opreme za vanjski dizajn i unutrašnjost, kao što su LED svjetla za dnevnu vožnju u obliku slova C, infotainment sustav “Composition Media”, koji je posebno prilagođen plug-in hybrid pogonu i aplikacija “CAR-NET e-Remote”, preko koje se pomoću pametnog telefona može primjerice pokrenuti punjenje akumulatora.

Passat GTE se po izgledu od standardnog modela razlikuje u detaljima. Maska hladnjaka izvedena je u kromu s dodanom letvicom plave boje, dnevna LED svjetla izvedena su u obliku slova C i aerodinamičniji je prednji branik. Posebno su dizajniranim naplaci od 17 cola, te kliješta kočnica lakirana u plavu boju.M.Bugarić

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku