Mozaik
HRVATSKA TELEVIZIJA PREDSTAVILA SHOW “THE VOICE”

“Najljepši glas Hrvatske”: Mentori
su Indira, Ivan, Jacques i Tony
Objavljeno 14. listopada, 2014.
Četiri mentora izabrat će najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih

Jedan od najpopularnijih vokala hrvatske glazbene scene, Tony Cetinski, četvrti je mentor u showu “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, multimedijskog projekta HRT-a.

Ranije su objavljena imena prva tri mentora: Indira Levak iz Colonije, Ivan Dečak iz Vatre te Jacques Houdek.

“The Voice – Najljepši glas Hrvatske” jedinstveno je natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni. Posebnost toga natjecanja jest i u tomu što svi natjecatelji, bili oni amateri, školovani pjevači ili izvođači s malo ili puno profesionalnog iskustva, ni u jednom trenutku ne moraju biti nešto što ne žele. Kandidati, naime, sami odabiru svoj glazbeni žanr kroz koji će se predstavljati javnosti.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 19. listopada. Predizbor kandidata održat će se u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Kandidate koji udovolje uvjetima prijave mentori će prvi put vidjeti na audicijama u televizijskom studiju i odabirati ih samo na temelju glasa. Upitnik za prijavu kandidati mogu pronaći na internetskoj stranici voice.hrt.hr.

Mentori ih, naime, na audiciji ne mogu vidjeti. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku “Moj glas” mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene. Tada se prvi put suoče s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima, svojim savjetnicima.

“The Voice - Najljepši glas Hrvatske” natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu “The Voice of...” u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale taj show.(T.K.)

UPITNIK

ZA PRIJAVU KANDIDATI MOGU PRONAĆI NA INTERNETSKOJ STRANICI VOICE.HRT.HR

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike