Sport
BSK PRED SVOJIM NAVIJAČIMA PRVI PUT POKLEKNUO TEKUĆE SEZONE

Bjelovarčani u nastavku šokirali Bjelobrđane
Objavljeno 13. listopada, 2014.
BSK1 (1)
Bjelovar3 (1)

BIJELO BRDO - Igralište Bijelo Brdo. Vrijeme sunčano. Teren neravan. Gledatelja: 150. Sudac: Sebastijan Šikić (Županja) 6. Strijelci: 0:1 Habek (3), 1:1 Lončar (13), 1:2 Katić (53), 1:3 Hajdarović (55). Žuti kartoni: Kuburić, Vratović, Bosak (BSK), Bošnjak i Kuhar (Bjelovar). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 5,5, Kuburić 6,5, Matijević 5,5 (od 56. Bosak 6), Pačar 5,5 (od 50. Tomas 5), K. Krajček 7, Meter 6, Ištvanić 5,5 (od 74. Karanović -), Blašković 6, Simić 6, Vratović 7, Lončar 6,5.

BJELOVAR: Gavranović 7, Stanković 6 (od 46. Kuhar 6), Habek 6,5, Pušić - (od 22. Hajdarović 7), Tominac 7, Maras 7, Orač 7, Katić 7, Mlinarić 6, Bošnjak 6,5, Jakšinić 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: MARIN JAKŠINIĆ (BJELOVAR)

Nakon što su prethodna četiri ovojesenska gosta ostavila bodove jučer su Bjelovarčani zasluženo ponijeli kompletan plijen iz Bijelog Brda! Gosti su i bolje ušli u igru u kojoj su već u trećoj minuti došli do prednosti. Zdesna je Jakšinić izveo udarac iz kuta pred vrata gdje je Tominac šutirao glavom, a vratar Ilinčić odbio loptu do Habeka koji je iskoristio smušenost domaćih i s desetak metara pogodio lijevi donji kut - 0:1. Deset minuta kasnije po lijevoj strani gostujućeg 16-erca prošao je Kristijan Krajček i prizemno centrirao na drugu vratnicu gdje je utrčao Lončar i izjednačio rezultat - 1:1. Potom su Kuburić (19) i Blašković (23) prijetili udarcima izvana, ali su bili neprecizni, odnosno Gavranović je obranio udarac. I u 27. minuti lopta je završila u rukama bjelovarskog vratara kamo ju je Blašković iz blizine glavom skrenuo nakon Vratovićeva centaršuta slijeva. Završnica prvoga dijela pripala je gostima od kojih je Maras u 29. minuti iz slobodnog udarca slijeva ciljao bliži kut preko zida, ali se domaći vratar nije dao iznenaditi. Deset minuta potom nije morao intervenirati, jer je Hajdarovićev prizemni udarac slijeva otišao nekoliko centimetara pokraj suprotne vratnice nakon što ga je u prigodu doveo Tominac. Pet minuta uoči odmora K. Krajček je, slično kao kod pogotka, slijeva pred vratima pronašao Metera čiji je udarac završio u Gavranovićevom naručju.

U 53. minuti šok za domaće nakon što je Katić krasnim udarcem iz zraka, sa 17-18 metara, pogodio lijevi kut iznenađenog Ilinčića - 1:2. Gostujućeg veznjaka odlično je pronašao Jakšinić koji je prethodno spasio već izgubljenu loptu. Dekoncentriranost Bjelobrđana dvije minute kasnije iskoristio je Hajdarović pogodivši s 15 metara prizemnim udarcem lijevi kut - 1:3. Tako, praktički, odredivši pobjednika, iako su nakon toga domaći opsjedali Gavranovićeva vrata koja su tada ostala neotvorena. Za to je bilo prigoda nakon centaršuteva sa strane i potom udaraca glavom koji su bili neprecizni. Bosakov u 64. i 71. te Blaškovićev u 68. minuti nakon što je u sva tri navrata Vratović slao upotrebljive lopte. D. Lekšan

Najčitanije iz rubrike