Zdravlje
JESEN JE PRAVO VRIJEME ZA PROMJENU

Uložite u sebe i povećajte kvalitetu života
Objavljeno 13. listopada, 2014.
Budite u prirodi, vježbajte jogu, šetajte, upišite aerobik, pokušajte pilates, družite se, razgibajte se, prodišite, volite...

Vrijeme kratkih haljina, kupaćih kostima i toplih sunčanih sati je iza nas. Dugo toplo ljeto baš nismo ni imali, pa se svi nekako nadamo lijepoj jeseni.

Jesen se može shvatiti i kao novi početak. Završavaju godišnji odmori, započinje nova školska i akademska godina. Poneki su završili fakultet pa počinju raditi, netko upisuje dijete prvi put u školu, a netko se prvi put odlučuje upisati u dvoranu i započeti vježbati. Jesen sa sobom nosi hrpu divnih stvari. Od prekrasnih boja, gdje je svaki list kao novi cvijet, pečenog kestenja, prekrasne prirode. Jesen nas čini smirenijima, zamišljenijima, smanjuje se žurba, a samim time nekako se više posvećujemo sebi.

Obnoviti tijelo

Jesen je pravo vrijeme da ju shvatite kao VRIJEME PROMJENE! Vrijeme je da obnovite svoje tijelo, um i duh. Vrijeme da uložite u sebe i povisite kvalitetu života. Sve je veća svjesnost kako nam je tijelo jedina kuća “za živjeti”. Pa kako onda ne ulagati u to? Umjesto da si nepotrebno kupujete hrpu odjeće koju i nećete nositi ili da trošite na stvari koje će skupljati prašinu. Počastite sebe - tijelo će vam biti zahvalno! Centar osobne moći je mjesto osobnog razvoja. Bavimo se unapređivanjem zdravlja na tjelesnoj, emocionalnoj, mentalnoj, voljnoj i duhovnoj razini. Sve smo spojili u jedno. A samo takvim pristupom moguće je postići pravi rezultat.

Što se tiče vježbanja, jesen je upravo najbolje vrijeme kako bismo tijelo doveli u formu za iduće ljeto! Znam da zvuči puno, ali samo kvalitetno, redovito i dugoročno vježbanje donosi prave rezultate! Za napredak je potrebno vrijeme, a ako ne krenemo sada, kad ćemo? Ne budite jedni od onih nesretnika koji odluče njegovati svoje tijelo netom prije ljeta, pa samo uspiju razviti bolove u tijelu i upale mišića.

Uvođenje vježbanja u život je ključno za kvalitetne promjene u njemu. Vježbanje ima neopisiv pozitivni učinak na cijeli organizam. Vježbanjem se osim lijepo oblikovanog tijela, postiže samopopuzdanje, povećava pozitiva u životu, opušta, smanjuje bolove, razvija koncentraciju, povećava energija, smanjuje stres. Već znate da vježbanje ubrzava metabolizam, jača tijelo i dobro je za cijeli organizam. Vježbanjem se poboljšava imunitet, što je odlično kako biste izbjegli viroze i prehlade koje vladaju u ovom razdoblju.

Napunite se energijom

Hladni dani su ispred nas i potrebno je održavati moving i ne postati trom u stanu. Sjedenje ispred televizora zamotan u dekicu dok vani pada kiša, ima svoje čari, i ne mislim kako to treba izbaciti, ali ako tijelu pružimo samo to, uzvratit će nam debljanjem, manjkom energije, tromošću i nezadovoljstvom. Tijelo treba kretanja, a kretanjem se punimo energijom. Kako biste mogli uživati u nadolazećim hladnim mjesecima, potrebno je održati zdravlje, snagu i energiju.

Ne dajte da vam optimizam i dobru energiju ispere prva jesenjska kiša ili magla! Uložite u sebe i dopustite si promjenu života. Jer ne kaže se bez veze da život počinje kada izađemo iz sigurne zone. Izađite i vi iz svoje sigurne zone! Učinite nešto novo! Budite u prirodi, vježbajte jogu, šetajte, upišite aerobik, pokušajte pilates, družite se, razgibajte se, prodišite, volite, počastite se masažom, uživajte u jesenskom suncu i nagradite se. Vaš život je u vašim rukama i samo vi možete utjecati na njega. Pa utječite na pozitivan način!

Martina SLIVONJA, bacc. phisyoth.

Jesen nas čini smirenijima, zamišljenijima, smanjuje se žurba, a samim time nekako se više posvećujemo sebi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike