Regija
PROJEKT ISTINA O POBJEDNICIMA

Slatinska Hvidra organizira terensku nastavu za osnovce
Objavljeno 11. listopada, 2014.

SLATINA – Udruga Hvidra Slatina u suradnji s osnovnim školama nastavlja višegodišnji projekt Istina o pobjednicima. Prema riječima predsjednika Hvidre Mate Bubaša, na kreiranje toga projekta članove udruge potaknuli su upravo razgovori s brojnim prosvjetnim djelatnicima, koji su bili nezadovoljni razinom i količinom informacija o Domovinskom ratu koje učenici iz udžbenika dobivaju tijekom osnovne škole. – Kako smo kao sudionici obrane naše domovine dužni promicati istinu o vrijednostima Domovinskog rata, što je i osnovni cilj ovog projekta, želimo osvijestiti potrebu prenošenja ove istine na naše najmlađe, kaže Bubaš. 
Upravo zato specifični ciljevi projekta Istina o pobjednicima su podizanje razine informiranosti i znanja o Domovinskom ratu u slatinkom kraju, bolja informiranost o mjestima stradavanja poginulih branitelja, jačanje osjećaja domoljublja kod učenika osnovnih i srednjih škola, te unaprjeđivanje suradnje s obrazovnim institucijama, udrugama i lokalnom zajednicom.
Projekt se provodi tijekom cijele godine, a u proteklih nekoliko dana održana je terenska nastava za učenike osnovnih škola u Čađavici, Voćinu, Novoj Bukovici i Mikleušu, a u ponedjeljak, 13. listopada, terenska nastava bit će organizirana za učenike dviju osnovnih škola u Slatini.
Na terenskoj nastavi učenici u pratnji sudionika Domovinskog rata – hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida obilaze prvu crtu obrane grada Slatine i mjesta stradanja hrvatskih branitelja te crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu. Na tom putu oni odaju počast žrtvama Domovinskog rata u Voćinu, Četekovcu, Čojlugu i Balinacima.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike