Crna kronika
ŽUPANJCI UŽASNUTI BRUTALNIM UBOJSTVOM

Zgrabio je bocu i zamahnuo, Zoran se srušio. Nismo stigli reagirati...
Objavljeno 10. listopada, 2014.

Vezani članci

STRAVIČNA TRAGEDIJA NA IGRALIŠTU U ŽUPANJI

Nakon žestoke svađe 21-godišnjak grlićem boce usmrtio brata

Županja je zavijena u crno. Nezapamćena tragedija u kojoj je 21-godišnji Ivan Vukorepa prekjučer grlićem razbijene boce presjekao vrat svome tri godine starijem bratu Zoranu užasnula je građane.

Ubojstvo se dogodilo na javnom prostoru, na stadionu NK Graničar, u četvrtak oko 18 sati. I tog mirnog sunčanog poslijepodneva građani su se rekreirali na nogometnom igralištu, srednjoškolci su prolazili kraj tribina, majke šetale s djecom i baš ništa nije upozoravalo na to da će se tu, pred njihovim očima dogoditi stravično ubojstvo, da će brat ubiti brata. Na tako brutalan način.

Bolna točka

A sve je počelo međusobnim prepucavanjem i svađom. Na tribinama su sjedili, pili i dogovarali roštilj. Ondje su, kao i njihovi brojni sugrađani, i braća Vukorepa, za koje kažu da su bili nerazdvojni, rado provodili vrijeme, rekreirali se, družili, ondje su se rađale i prve ljubavi...

Ivan je tog kobnog dana došao prvi, uskoro je stigao i Zoran, vidljivo uzrujan i neraspoložen. Ivan ga je odmah počeo zadirkivati i krenula je svađa koja je postajala sve žešća. A onda mu je Zoran u jednom trenutku spomenuo ubijenog prijatelja Miroslava Tunjića, 17-godišnjeg mladića koji je prije četiri godine u Gradištu najprije brutalno pretučen, a potom ostavljen na cesti gdje ga je pregazio automobil. I Ivan je te kobne noći bio u društvu s Miroslavom kada ga je skupina mladića iz Gradišta pretukla. Vukorepa je tada pobjegao i otrčao do Županje. Kako doznajemo, Ivan je burno reagirao svaki put kada bi netko spomenuo Tunjića, to mu je bila bolna točka, posebice kada su mu spočitavali da je kukavica jer nije ostao braniti svog prijatelja, nego je pobjegao glavom bez obzira. Tako je bilo i prekjučer.

- U trenu je podivljao, zgrabio s poda bocu s rakijom, razbio je i njome snažno zamahnuo prema Zoranu. Prerezao mu je vratnu arteriju i krv je počela šikljati. Zoran je pao kao pokošen. Sve se odigralo takvom brzinom da nitko nije mogao reagirati niti se snaći u takvoj situaciji - ispričao nam je mladić koji je nazočio brutalnom ubojstvu i ostao šokiran viđenim.

– Počeo sam zvati u pomoć, sav sam 'štrepao' i nisam mogao otkucati broj u mobitelu koliko su mi se ruke tresle. Odmah su prišli ljudi koji su bili na igralištu, pozvali su Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto nesreće. Zoran je, kažu, još davao znakove života, ali je na putu prema bolnici preminuo - ispričao nam je vidljivo šokirani mladić.

“Bojim se da si Ivan nešto ne učini”

Tijelo nesretnog mladića odvezeno je na Odjel patologije, a razjarenog Ivana, koji još nije bio svjestan onoga što je napravio ni činjenice da je ubio rođenog brata, policija je privela i najprije odvela u županjski Dom zdravlja na vađenje krvi. Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, koje će utvrditi sve okolnosti ovoga događaja, doznajemo od glasnogovornika PU Vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, Ivan Vukorepa bit će predan pritvorskom nadzorniku, a cijeli slučaj prelazi u nadležnost Državnog odvjetništva koje će odlučiti i o kvalifikaciji kaznenog djela.

– Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, da je ovo istina. Pa maloprije smo tu bili, dogovarali roštilj, a nekoliko minuta kasnije cijeli svijet se srušio. Zorana više nema, mrtav je, to nikako ne mogu prihvatiti. Iz čistog mira, glupe i potpuno nepotrebne svađe ubio ga je Ivan, i to na takav način, pred našim očima. Jadni li njihovi roditelji, srce će im puknuti od tuge i boli, kakva tragedija, kakav užas... U trenu su ostali bez dva sina. Jednog će pokopati, a drugi će mladost ostaviti u zatvoru. Ne znam što reći, ovo je strašno, bojim se da si i Ivan nešto ne učini - ispričao nam je mladić.

Nesretno preminuli Zoran Vukorepa bit će pokopan danas u 11 sati na Gradskom groblju u Županji.

Sandra LACIĆ

Svjedok

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike