TvObzor
NATPRIRODNO I NEOBJAŠNJIVO

Hit-serija Pod kupolom
na programu HRT-a
Objavljeno 10. listopada, 2014.
Seriju "Pod kupolom" krasi atmosfera napetosti i iščekivanja jer svaki novi dan zatočenim stanovnicima donosi nove brige, a izlaz iz zatočeništva nikako se ne nazire

Je li to teroristički čin - ili Božji? To si pitanje postavljaju stanovnici uspavanog gradića Chester's Milla kad ih nevidljiva kupola iznenada odsječe od ostatka Amerike. Nakon tek nekoliko minuta avion se sruši. Tinejdžeri doživljavaju napadaje. Obitelji su razdvojene. Sve se otima kontroli. Izolirani od civilizacije i prisiljeni da se sami snađu, mještani se moraju suočiti s vrlim novim svijetom spletki, opasnosti i borbe za opstanak.

Nesvakidašnji događaj

“Pod kupolom” je priča o stanovnicima gradića koji se suočavaju s natprirodnim i neobjašnjivim događajem. Nesvakidašnji događaj uzbuđuje duhove stanovnika Chester's Milla, na vidjelo izlaze njihove tajne, no sve zajedno zaokuplja ih samo jedno - što je zapravo zagonetna kupola i kako izaći iz nje. Od tajanstvenog stranca koji skriva mračnu tajnu, političara željnih moći koji iskorištavaju katastrofu za vlastiti probitak, do ljubavnika i slučajnih namjernika koji su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu, serija otkriva kako se svi oni nose s pojavama koje nadilaze njihove moći.

Bestseller Stephena Kinga

Snimljena prema istoimenom bestselleru Stephena Kinga, ova fascinantna serija otkriva kako se obični ljudi nose s natprirodnim događajem. Od tajanstvenog posjetitelja s ubojitom tajnom, preko vlastohlepnog političara (Dean Norris iz “Na putu prema dolje”) koji se želi okoristiti katastrofom, do ljubavnika i neznanaca koji očajnički žude za slobodom, ova će vas neodoljiva drama potpuno zaokupiti. Osjetite nalet adrenalina uz uzbudljivu televizijsku poslasticu koja je pri prvom prikazivanju srušila rekorde gledanosti televizijske mreže na kojoj je prikazana. Izvršni producenti serijala su Steven Spielberg, Stephen King, Neal Baer, Justin Falvey, Darryl Frank, Stacey Snider, Jack Bender i Brian K. Vaughan.

Pripremio: Nikola KUČAR
PRVA EPIZODA

Gradić Chester's Mill iznenada je neobjašnjivo odsječen od ostatka svijeta golemom prozirnom kupolom. Dva tjedna nakon što se kupola spustila, stanovnici se bore da prežive sa sve manje zaliha dok nastavljaju potragu za odgovorima na pitanja što je ta barijera i odakle je došla. Postapokaliptični uvjeti sve su gori dok stanovnici moraju donijeti odluku koga će podržati nakon pojave novih lica, a Veliki Jim nastavlja se boriti za povjerenje i podršku gradića. Dok je opstanak na kocki, mogu li mještani surađivati i zaštititi nesigurnu budućnost?

GLUMAČKA EKIPA

Glavne uloge u seriji tumače Mike Vogel (Dale "Barbie" Barbara), Rachelle Lefevre (Julia Shumway), Dean Norris (James "Big Jim" Rennie), Eddie Cahill (Sam Verdreaux), Alexander Koch (James "Junior" Rennie), Nicholas Strong (Phil Bushey) i Colin Ford (Joe McAlister).

Najčitanije iz rubrike