Novosti
SPOR GLAVAŠA I VRKIĆA

Glavašev odvjetnik: Vrkića pozivam da dođe na ročište
Objavljeno 1. listopada, 2014.
Za suđenje vlada veliko zanimanje javnosti, ima oko 120 zahtjeva za nazočnost u sudnici, no broj mjesta je ograničen

Vezani članci

DAO BEZUVJETNU SUGLASNOST ZA DOLAZAK NA SUD

Branimir Glavaš stiže u Osijek uz najviši stupanj sigurnosnih mjera?

Danas točno u podne na Općinskom sudu u Osijeku, kako je potvrđeno, na suđenju Ivanu Vrkiću, osječkom gradonačelniku, pojavit će se njegov tužitelj Branimir Glavaš, koji će pod najvišim sigurnosnim mjerama biti doveden iz mostarskog zatvora, gdje se nalazi na odsluženju kazne.

Glavaš je Sudu Bosne i Hercegovine pismenim putem dao bezuvjetnu suglasnost za privremenu predaju i dolazak na ročište. Podsjetimo, Vrkića je tužio za klevetu nakon što ga je on u veljači nazvao ratnim profiterom i optužio da uz pomoć HDSSB-a priprema organizaciju velikih nereda u Osijeku.

- Budući da je izjavio kako ne želi sudjelovati u tom 'cirkusu', vjerojatno pod tim neprimjerenim izrazom misleći na ovo suđenje, pozivam Vrkića da se ipak pojavi na ročištu, da se suoči s mojim branjenikom i da iznese argumente za svoje tvrdnje - pozvao je jučer Radan Kovač, odvjetnik Branimira Glavaša.

Da bi Glavaš doista trebao doći na ročište za Hinu je potvrdio i sudac Ivica Sajter. Rekao je kako je jučer dobio rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se Glavašu odobrava privremeni dolazak na raspravu 2. listopada, a riječ je o privremenom izručenju, radi prisutnosti na ročištu i povratku u mostarski zatvor odmah nakon toga.

Sajter je istaknuo da za suđenje vlada veliko zanimanje javnosti te da ima oko 120 zahtjeva za nazočnost u sudnici, no broj mjesta je ograničen. Na Glavaševu profilu na Facebooku, koji vodi njegov sin Filip, jučer je istaknuto kako se neslužbeno doznaje da su prijatelji i simpatizeri Branimira Glavaša od Općinskog suda također zatražili dozvolu za dolazak na ročište i da zbog velikog interesa javnosti na sudu pripremaju veću sudnicu. Uvjereni su i da će se pred sudom, u znak podrške, okupiti Glavaševi simpatizeri. U sudnici bi se na klupi za svjedoke, kako je potvrdio i Glavašev odvjetnik Kovač, trebali naći Vladimir Šišljagić, osječko-baranjski župan i predsjednik HDSSB-a, te bivši predsjednik uprave nekadašnje Slavonske banke Ivan Mihaljević i osječki odvjetnik Željko Švedl, koji su svojedobno bili na čelnim mjestima fonda za privatizaciju. Inače, troškove dolaska u Osijek pokrit će sam Glavaš.T.Levak

IVICA VRKIĆ

gradonačelnik Osijeka

Povukao sam potez, neka drugi rade svoj posao

Na upit kako komentira dolazak Branimira Glavaša na osječki Općinski sud na ročište, gradonačelnik Ivica Vrkić jučer je kratko izjavio: “Ja sam kao građanin povukao potez. Ostalo je sve na nadležnim organima da odrade svoj posao.”(Ma.M.)

Najčitanije iz rubrike