Regija
BRENDIRANJE MAĐARSKIH NASELJA U OPĆINI BILJE

Ove jeseni u Lugu dva festivala paprike
Objavljeno 1. listopada, 2014.

LUG - Ove će se godine u Lugu održati, ni manje ni više, nego dva festivala paprike. Jedan 4., a drugi 10. i 11. listopada. Kako stoji u pozivu DZMH-a, tradicionalni luški Dani paprike u organizaciji Općine Bilje i TZO Bilje bit će održani 4. listopada.

- Općina Bilje, zajedno s DZMH-om već godinama nastoji gospodarski brendirati mjesta s mađarskim stanovništvom, i to Kopačevo po ribarstvu, Vardarac po proizvodnji rakije, dok je poseban brend svih nabrojenih mjesta, posebice Luga, upravo paprika. Na taj način svake godine u Lugu se okuplja i znanstveni, ali i gospodarski dio proizvodnje paprike u Baranji, a tako će biti i ove godine - stoji u pozivu koji je potpisao Robert Jankovics, izvršni predsjednik DZMH-a. Navodi kako će i ove godine dio ponude biti brojni štandovi OPG-ova s proizvodnjom paprike, smotra folklora i fišijada. Sve skupa počinje u 10 sati, a u sklopu manifestacije je i radionica LAG-a Baranja koja počinje u 14 sati. Na prvi pogled ništa neobično da nam elektronskom poštom nije stigao i drugi poziv, onaj za 10. i 11. listopada. Njega, pak, potpisuje Ištvan Tokai.

- U ime organizacijskog odbora 5. manifestacije Paprikafest obavještavamo vas da će se ''pravi'' Paprikafest održati 10. i 11. listopada u Lugu. Spomenutu manifestaciju u ovakvom obliku organiziramo već petu godinu zaredom i uvijek u suradnji s civilnim udrugama i proizvođačima paprike iz Luga - piše Tokai te nastavlja kako nikada organizator spomenute manifestacije nisu bili Općina Bilje ni TZO Bilje, koji organiziraju manifestaciju Dan sela - Paprikafest, tjedan dana ranije na istom mjestu. Tvrdi kako manifestacija koja će biti održana 4. listopada nije nasljednik manifestacije koja se održavala prijašnjih godina te kako to potvrđuju i mjesne udruge, Civilni centar Deak Ferenc, DVD, LD Fazan, Udruga umirovljenika, mladež SMU-a te Vijeće mađarske nacionalne manjine općine Bilje. I.Getto

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike