Novosti
DAO BEZUVJETNU SUGLASNOST ZA DOLAZAK NA SUD

Branimir Glavaš stiže u Osijek uz najviši stupanj sigurnosnih mjera?
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Vezani članci

GLAVAŠ TUŽI VRKIĆA ZBOG KLEVETE

Glavaš zatražio da ga dovedu na raspravu u Osijek

Branimir Glavaš, čini se izvjesnim, danas (1. listopada) uz najviši stupanj sigurnosnih mjera stiže u Osijek na suđenje Ivanu Vrkiću.

Glavaš je dao bezuvjetnu suglasnost za privremenu predaju i dolazak na ročište. Potvrdio je to preko Glavaševa Facebook profila njegov sin Filip. Na njoj je objavio faksimil Glavaševa dopisa Sudu Bosne i Hercegovine, u kojemu se, između ostalog, navodi: “Dajem bezuvjetnu suglasnost uz obvezan povratak nazad u BiH na daljnje izdržavanje kazne u KPZ-Mostar nakon završenog ročišta, zakazanog za 2. listopada 2014. godine. Naime, ročište će trajati samo jedan dan, jer sam o tome obaviješten od samog suca, gospodina Sajtera, putem odvjetnika.” Pretpostavlja se kako će Glavaš prenoćiti u osječkom zatvoru, a nakon okončanja rasprave trebao bi biti prevezen natrag u Mostar. No, budući da su sigurnosne službe njegov dolazak u Osijek procijenile kao događaj visokoga sigurnosnoga rizika, svi detalji, poput vremena polaska i dolaska, rute putovanja ili graničnog prijelaza, drže se u strogoj tajnosti, te su, kako doznajemo, dogovarani na najvišoj razini policijskih vodstava Hrvatske i BiH. Priča se kako su agenti SOA-e navodno još početkom lipnja posjetili Županijski sud u Osijeku zbog sigurnosnih priprema za njegov dolazak.

Osječkog je gradonačelnika tužio za klevetu nakon što ga je nazvao ratnim profiterom te optužio da (HDSSB) priprema organizaciju velikih nereda u Osijeku. Tužbu je podnio i HDSSB. Rasprava na Općinskom sudu u Osijeku sazvana je za sutra u podne.(R.I.)

Glavaš je tužio Vrkića za klevetu, nakon što ga je osječki gradonačelnik nazvao ratnim profiterom