Sport
SP ODBOJKAŠICA:

Visina je najveći adut protiv Japanki
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Prvi krug odradile su uspješno, a nakon njega odbojkašice Hrvatske promijenile su i bazu na Svjetskom prvenstvu. Nakon Rima, stigli su bliže našoj granici, četiri utakmice drugog kruga izabranice Angelo Vercesija igrat će u Trstu. Prvi suparnici su iz Azije. Drugi krug danas (17.10) se otvara protiv Japana, što će biti dobro zagrijavanje za Kinu dan poslije.

U prvom krugu Japanke su, kao i Hrvatska, slavile u tri utakmice, dok su obje izgubile u pet setova (Kina, Azerbajdžan). Dalje su tako prenijele pet bodova, dva više od nas. No, ako ih danas iznenadimo, možemo ih i prestići u poretku E skupine, iz koje će tri prvoplasriane proći u treći krug.

- Čeka nas reprezentacija koja je iznimno tehnički jaka. Pogreške u njihovoj igri su minimalne, nezgodno serviraju i naravno, vrlo su brze - kaže Mia Jerkov, naša najbolja igračica na ovom SP-u, koja će klupsku karijeru nastaviti upravo u Zemlji Izlazećeg Sunca.

Hrvatska u drugom krugu igra protiv objektivno kvalitetnijih selekcija. Japan je svjetski vrh, prije četiri godine osvojio je broncu. U svojoj bogatoj riznici ima tri svjetska naslova i srebra, kao i dva olimpijska zlata. Dobro, ti su se naslovi osvajali 60-ih i 70-ih godina, ali i današnji Japan je snažan i spreman za visoke dosege.

U ostalim utakmicama 1. kola E skupine sastaju se: Dominikanska Republika - Belgija, Italija - Azerbajdžan i Njemačka Kina. U F skupini, parovi su: Srbija - Nizozemska, Turska - SAD, Brazil - Kazahstan, Bugarska - Rusija. (N.B.)

Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike