Osijek
ŽELE GRADITI NOVI SUPERMARKET

Kaufland traži zemljište u Retfali
Objavljeno 30. rujna, 2014.
Grad je spreman dati lokaciju ako će investitor urediti novi centar Retfale

Njemački trgovački lanac Kaufland iskazao je Gradu Osijeku interes za zemljištem u Retfali na kojem bi sagradio svoj drugi supermarket u Osijeku.

Tu je informaciju u ponedjeljak potvrdio gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, koji je napomenuo kako će Grad dati lokaciju samo ako ta tvrtka zauzvrat u sklopu gradnje centra uredi i novi centar Retfale. No, dan poslije u Gradu su prilično samozatajni oko točne lokacije koja bi mogla biti ponuđena ovom trgovačkom centru te napominju kako je prema GUP-u cijeli uži centar Retfale označen oznakom M, što znači mješovita namjena gradnje. No, slobodne lokacije na kojima bi se ovaj trgovački centar mogao graditi u užem središtu Retfale zapravo su samo tri. Riječ je o parceli na kojoj se nekada nalazila Osnovna škola Vladimira Nazora u Strossmayerovoj ulici, a čijim je rušenjem Grad dobio zemljište od 6300 četvornih metara. Upravo tu lokaciju prošla je gradska vlast željela pretvoriti u novi centar Retfale, a za koji je idejno-arhitektonsko rješenje izradio Projektni biro Rechner. No, to je rješenje za sada spremljeno u ladicu. Druga potencijalna lokacija prostor je na Strossmayerovoj nasuprot Domu zdravlja, dok bi treća moguća lokacija moglo biti zemljište prema Dravi na raskrižju Kanižlićeve i Strossmayerove.

- Za sada ne želimo govoriti ni o jednoj čestici jer konkretnih dogovora još nema. No, riječ je o javnom interesu za uređenje mikrocentra Retfale, što znači i osmišljavanje parkirališta, prometne komunikacije, ali i sadržaja od interesa za Retfalčane - prilično suzdržano komentirao je dogradonačelnik Denis Ambruš. Recimo kako je inače najveći interes Retfalčana da u sklopu novog mikrocentra ove gradske četvrti dobiju prostor za Gradsku knjižnicu, Gradsku četvrt, natkrivenu tržnicu te novi trg.

- Zainteresirani smo za svaku investiciju u Retfalu u koju je uključeno i uređenje mikrocentra - zaključio je Ambruš.

Nefreteta Z.EBERHARD
Tisuću supermarketa i 114 TISUĆA ZAPOSLENIH

Kaufland je njemački trgovački lanac s više od tisuću supermarketa u Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. Prva poslovnica izvan Njemačke otvorena je početkom 1998. u češkom gradu Kladno, a danas ova tvrtka zapošljava oko 114 tisuća djelatnika.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike