Sport
OSIJEK KELME

Smoje: Utakmica me podsjetila na boks-meč u perolakoj kategoriji
Objavljeno 30. rujna, 2014.

OSIJEK - Prije negoli su osječki malonogometaši krenuli na ovosezonsku premijeru u Zagreb kod aktualnog državnog prvaka Alumnusa vjerojatno bi svi odreda potpisali osvajanje jednog boda. No, nakon “run & gun” utakmice koju su odigrali protiv zagrebačke momčadi ni sami nisu znali trebaju li slaviti ili tugovati. Odigrali su jedan posve atipičan susret za njih s čak deset pogodaka (5:5) i uzeli jedan bod na terenu gdje to dosad nikada nisu uspjeli. Dvojbe nema, to je odličan rezultat, ali razvoj utakmice ponudio je Osječanima mogući razlog za tugovanje. Pet puta su vodili, ali se domaćin svaki put uspio vratiti, a posljednji put je to učinio 30-ak sekundi prije kraja susreta.

- Bila je to luda utakmica koja definitivno nije dobra za trenersko srce. Podsjećala me na boks-meč u perolakoj kategoriji. Udarci su pljuštali s obje strane, ali nigdje nokauta. Na kraju smo i jedni i drugi ostali na nogama, a mislim da, ipak, mi možemo više žaliti jer smo imali pobjedu u rukama do posljednjih pola minute. Trebali smo se obraniti - slikovito je susret opisao Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.

Osijek Kelme navikao nas je na tvrde utakmice u kojima pada malo pogodaka. Teško su ih zabijali, ali i primali, a ova protiv Alumunsa nije pripadala u njihov klasični opus.

- Neće nam to postati običaj. Ne želim umrijeti na klupi - kroz smijeh će Smoje, pa dodaje:

- Morat ćemo stegnuti obranu, teško je, zapravo nemoguće, igrati za pogodak više. Pogledajte ostale rezultate. Sve su to bili susreti 'na nož'. Ova će sezona biti paklena, Liga je, čini se, vrlo izjednačena.

Osječani nisu u Zagrebu bili kompletni, ali postojala je još jedna zanimljiva stvar. Na vratima je praktično debitirao Kristijan Lukenda. To zna biti opasno. Uletio je “u vatru” iznenada, ali nije podbacio.

- Dapače, branio je vrlo dobro. Pogoci su bili neobranivi. Našao se u teškim situacijama, nije ih mogao obraniti. Pokazao se kao kvalitetna zamjena za našeg dojučerašnjeg kapetana i vratara Ivana Mladinu - kaže Smoje.

Na kraju dana, kad se sve zbroji i oduzme, bio je dobar start u novu sezonu. Prvi susreti su uvijek “sklizak teren”, a posebno ako odmah moraš na noge aktualnom prvaku. Osječani nisu pokazali respekt, i to je najbolja stvar iz te utakmice, a ujedno i odlična najava za ono što nas čeka krajem tjedna u Zrinjevcu. Bit će to još jedan golemi izazov jer u njega stiže dodatno ojačani zagrebački Nacional. Spektakl, definitivno, koji vrijedi vidjeti i doživjeti. Ne zbog Nacionala, već zbog Osijek Kelmea. To će biti utakmica u kojoj ćemo saznati imaju li Osječani ove sezone goriva za ozbiljne stvari. Srce, ionako, kod njih nikada nije bilo upitno. Pokazali su to na kraju krajeva i u “dvorištu” državnog prvaka. Zato ne trebaju tugovati za preostala dva boda koja su na Martinovki ostala u zraku, već ih treba uzeti protiv Nacionala koliko god to teško izgledalo.D.Keler

Najčitanije iz rubrike