Osijek
U ZNAKU HUMANOSTI

Udruzi gluhih vrijedne donacije - paketi pomoći i baterije za slušne aparate
Objavljeno 29. rujna, 2014.

U znaku humanosti, edukacije i uz brojne goste prošlo je jučerašnje obilježavanje Međunarodnog dana gluhih u organizaciji Udruge gluhih i nagluhih osoba Osječko-baranjske županije.

Početak proslave uveličali su učenici 3.b razreda OŠ Bilje priredivši pjesmu na znakovnom jeziku, a potom su nakon održane prezentacije pomagala za gluhe i nagluhe osobe tvrtke Neuroth te projekta "Kad slijepi i gluhi rade zajedno, onda svi razumiju" te promocije spota "Želimo modernu televiziju" humanisti svojim donacijama razveselili članove. Naime, 50 paketa, od kojih je svaki vrijedan oko 120 kuna, socijalno ugrožene članove darivala je Udruga "Rijeka ljubavi", čija predsjednica Štefica Čučak nije krila zadovoljstvo što su uz pomoć donatora uspjeli osigurati nekoliko prijeko potrebnih namirnica i higijenskih potrepština. Miroslav Čakalić, predsjednik Hrvatskog sokola, uručio je baterije za slušne aparate, a predsjednik Udruge gluhih Milan Lijić pozvao je sve zainteresirane na tečaj znakovnoga jezika koji počinje 6. listopada. Obilježavanju Međunarodnog dana gluhih, u sklopu cijeloga tjedna kad gluhe i nagluhe osobe svečanostima ukazuju na svoje aktivnosti i potrebe, odazvao se i dožupan Željko Kraljičak.M.Mihelić

Vrlo aktivna udruga

“Prepoznavajući potrebe možemo dati doprinos da se članovi Udruge osjećaju prihvaćeno od društva. Današnja proslava svakako je dokaz da kao institucija stojimo iza udruga, i do sada je Osječko-baranjska županija financirala više od deset različitih projekata iznosima većim od 65.000 kuna. Moram istaknuti da je ovo jedna od najaktivnijih udruga s područja županije”, rekao je Kraljičak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike