Novosti
UZAVRELO U ĐAKOVAČKOM OGRANKU STRANKE

Izbori u đakovačkom HDZ-u 12. listopada
Objavljeno 29. rujna, 2014.

Vezani članci

PONOVNO JE BURNO U ĐAKOVAČKOM HDZ-U, MOGUĆI RASPLET IDUĆI TJEDAN

Dvije trećine ogranaka traži Mikulićevu ostavku?!

Uzavrelo je u đakovačkom HDZ-u. Nakon što je, kako smo već pisali, 10 predsjednika temeljnih ogranaka đakovačkog HDZ-a, od njih 15, potpisalo 25. rujna zahtjev u kojem traže od predsjednika GO Marina Mikulića ostavku, zbog, kako su naveli u priopćenju, nezadovoljstva njegovim radom, jučer su nam dostavili listu s potpisima.

– Ponašat ćemo se sukladno Statutu HDZ-a, a on kaže da skupštinu gradske organizacije može sazvati gradski odbor koji je dužan sazvati skupštinu gradskog odbora i na zahtjev natpolovičnog broja temeljnih ogranaka, zbog izrazitog nezadovoljstva radom predsjednika i provođenja politike samovolje s nekolicinom pojedinaca - pojašnjava Slavko Raić, predsjednik Temeljnog ogranka Sjever – Dračice, i nastavlja: “Sljedeći korak je sazivanje skupštine, o čemu smo također donijeli odluku. Skupština je sazvana za nedjelju, 12. listopada, pa do njenog održavanja predsjednik i sadašnji gradski odbor imaju ovlasti samo tehničke naravi, bez bilo kakvih ovlasti za raspuštanje ogranaka i bilo kakve smjene dužnosnika.”

- Nedugo nakon što je postao predsjednik GO HDZ-a Đakovo, budući da je kao dopredsjednik smijenio dotadašnjeg predsjednika Antu Raspudića, ego Marina Mikulića je izdržao nekoliko mjeseci i krenuo je u sječu glava svojih suradnika. Na Gradskom odboru pokušao je bez argumenata smijeniti predsjednika Gradskog vijeća Gorana Soldu te postaviti svog podanika Antuna Galića, što su, unatoč brojnim pritiscima, javnim preglasavanjam članovi Gradskog odbora odbili. Nakon te Mikulićeve neuspješne sječe glava članstvo je očekivalo njegovu ostavku i ispriku što je unio podjele i raskol u stranku. Ostavka nije uslijedila već novi pokušaji javnog blaćenja pojedinih članova te prijetnje dužnosnicima da će ih se izbaciti iz stranke ako ga ne podrže - kaže Raić.

Dodaje kako je “zbog izrazitog nezadovoljstva neradom predsjednika koji se umjesto projekata bitnim za razvoj grada stalno obračunava sa svim neistomišljenicima u stranci, dvije trećine temeljnih ogranaka prema Statutu HDZ-a zatražilo njegovu neopozivu ostavku u interesu dobrobiti građana Đakova i HDZ-a. Mikulić je za sinoć sazvao sastanak Gradskog odbora, Kako neslužbeno doznajemo, na njega su dolazak najavili Ivan Anušić, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i Drago Prgomet, zamjenik predsjednika stranke.M.Muškić