Mozaik
SLAVONKE IZ FINALA ZA MISS HRVATSKE

Dale smo sve od sebe da
predstavimo lijepu Slavoniju
Objavljeno 27. rujna, 2014.
Ovo je za nas bilo veliko iskustvo i veliki uspjeh, slažu se djevojke

U Dioklecijanovoj palači u Splitu, nakon 18 godina održao se izbor Miss Hrvatske za Miss World 2014., na kojem su se za laskavu titulu najljepše natjecalo 13 finalistica.

Među njima su bile dvije predstavnice iz Slavonije i Baranje, Tamara Buljević iz Čepina, Miss Slavonije i Baranje 2014. te Anamarija Burg iz Vrbanje, prva pratilja Miss Slavonije i Baranje. Odlučili smo vam predstaviti ove dvije djevojke koje su nastupile na izboru u Splitu te koji su njihovi dojmovi nakon održanog izbora.

Anamarija Burg ima 18 godina, živi u Vrbanji i maturantica je Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima. Članica je Udruženja manekena Loreena Vinkovci, a govori engleski i njemački, bavi se odbojkom, rolanjem i bicikliranjem, a crtanje joj je najdraži hobi.

- Unatoč dugom putovanju, čak 12 sati, iščekivanje da vidim Split nakon dvije godine nije nestalo. Sam doček u Splitu bio je fantastičan. S organizatorima smo se našli u Caffeu Luxor, u Dioklecijanovoj palači. Imali smo ručak te smo krenule prema hotelu, tj. pansionu u Trilju. Pansion u Trilju nazvali su karantena, bilo nam je čudno ali i zabavno, malo smo bile odvojene od javnosti. Organizacija je bila odlična, obišli smo mnogo toga i sve nam se svidjelo. Posjetili smo i gradonačelnika Splita te smo dobili neke poklončiće. Sam izbor mi se svidio pa je ovo sve za mene jedno veliko iskustvo. Upoznala sam mnogo novih prijatelja i mnogo toga sam naučila - istaknula je Anamarija Burg, nakon povratka u svoju Vrbanju.

Tamara Buljević dolazi iz Čepina, ima 19 godina i pohađa srednju Medicinsku školu u Osijeku. Ova lijepa Slavonka voli crtati i voziti karting, a slobodno vrijeme provodi u prirodi sa svojim psićem. Tamara želi upisati medicinu i specijalizirati kirurgiju.

- Dolaskom u Split na državni izbor ljepote, predstavljajući svoju zlatnu Slavoniju i Baranju, bila sam oduševljena. To zanimljivo nedjeljno popodne moja pratilja i ja iskoristile smo za upoznavanje ostalih cura s kojima ćemo živjeti sljedećih nekoliko dana te biti na izboru. Bilo je naporno, ali i lijepo, svaki dan je bio isplaniran od 8 sati ujutro pa do 23 sata, tako da su pripreme bile doista zahtjevne, ali u zanimljivom društvu Jure Leskura i Ištvana Varge. Sve smo rješavali kroz šalu i smijeh. Na dan izbora sve je bilo užurbanije kako se i očekuje tako da smo se doista sve potrudile što bolje otplesati i prošetati. Pobijedila je ona koja je prema ocjeni žirija bila najljepša, međutim, nisam razočarana u sebe, naprotiv, sa svojih 19 godina ovo smatram velikim uspjehom i lijepim životnim iskustvom u kojem sam obogaćena s još više poznanstava, te jedino razočarana u iskrenosti pojedinaca. Dala sam sve od sebe, našu najljepšu Slavoniju predstavila sam baš onakvu kakva i jest - prirodna i najljepša - istaknula je Tamara Buljević.

Slavonija je uvijek imala lijepe djevojke koje su svoju ljepotu pronosile na mnogim izborima ljepote gdje su uvijek osvajale jednu od lenti. Osim toga, neke djevojke sada su traženi modeli diljem Europe i svijeta.

Mario KOKAJ

ORGANIZACIJA

JE BILA ODLIČNA, OBIŠLI SMO MNOGO TOGA I SVE NAM SE SVIDJELO

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike