Regija
ZDENCI BROJNIM SADRŽAJIMA SLAVILI DAN OPĆINE

Započeto puno projekata
Objavljeno 27. rujna, 2014.

ZDENCI - Općina Zdenci svečanom je sjednicom Općinskog vijeća te mnogim sadržajima obilježila Dan općine i blagdan svoga zaštitnika, svetog Mihaela. Svečanoj sjednici nazočili su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana Marija-Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Igor Pavković, zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, načelnici općina s područja županije te mnogi gosti iz javnog, političkog i gospodarskog života općine i okolice. U uvodu sjednice nazočne je pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Vidica Kovačević istaknuvši kako Zdenci iz dana u dan naočigled rastu i razvijaju se. Naglasila je kako čelnici općine idu prema svom glavnom cilju, a to je da mještani žive ugodno, sigurno i bezbrižno. Načelnik općine Tomislav Durmić istaknuo je niz započetih i već realiziranih projekata koje je pokrenula Općina.

- Cilj nam je stvoriti kvalitetne uvjete života i rada na području Općine. Na natječaj za Fonda za regionalni razvoj prijavili smo mjesne domove s dokumentacijom za obnove objekata u Bankovima, Slavonskim Barama, Obradovcima, Donjem Predrijevu i obnovu kinodvorane u Zdencima. Nakon završenog natječaja odobrena su sredstva za obnovu doma u Slavonskim Barama, čiji su radovi završeni. Još je mnogo posla pred nama, pokrenuli smo projekt gradnje poslovno-edukacijskog centra, kao i sportsko-rekreacijskog objekta i prostora za mlade, radimo na infrastrukturi, pišemo projekte za Ministarstva i fondove EU jer je cilj da mladi ostanu u Zdencima te da svi žive sigurno i ugodno - rekao je Durmić. Nakon prigodnih riječi zamjenice župana i rođene Zdenčanke Sanje Bošnjak sve nazočne pozdravio je župan Tomislav Tolušić.

- Čelništvo općine Zdenci radi i trudi se svim silama pružiti sumještanima normalne uvjete za život, a mi smo tu da im pomognemo. Mogu reći da ćemo uskoro krenuti u jedan veliki projekt, i to na inicijativu načelnika Durmića i čelništva općine, a to je gradnja Doma zdravlja u Zdencima. Općina će dati zemljište i već se radi na projektnoj dokumentaciji i vjerujem da ćemo već na sljedećem Danu općine svečano otvoriti novu ambulantu u Zdencima - rekao je Tolušić. Općinsko vijeće zahvalnicama je nagradilo najzaslužnije u razvoju općine. Tako su zahvalnice primili Stjepan Šorman za 57 puta darovanu krv i dugogodišnji rad u Crvenom križu, DVD Zdenci za iskazanu aktivnost u poplavama 2014., a za dugogodišnji rad i brigu o zdravlju mještana dr. Željka Perić. Nakon sjednice župan Tolušić, načelnik Durmić i predsjednik Mjesnog odbora Slavonske Bare Dražen Bogojević svečano su otvorili novouređeni mjesni dom u Slavonskim Barama.V.Grgurić

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike