Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA MATEI HOHNJEC

Starleti godina zatvora
zbog predoziranja djevojke
Objavljeno 27. rujna, 2014.

Matea Hohnjec, mlađa sestra poznatije Stefany Hohnjec, kriva je jer je 18-godišnjoj Tei Drakulić, zajedno sa sada bivšim suprugom, omogućila da se drogira u njihovom stanu. Djevojka je od posljedica konzumiranja psihoaktivne droge MDMA preminula. Matea Hohnjec osuđena je na godinu dana zatvora, dok je njezin bivši suprug Josip Nikić nepravomoćno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Tragičan događaj zbio se 13. listopada 2012. godine, tijekom Mateinog rođendanskog slavlja. Nikiću je kazna nešto viša jer je osuđen i zato što je te iste večeri joint marihuane ponudio još jednoj djevojci. Tužiteljstvo je tijekom sudske rasprave optužnicu izmijenilo, a i tijekom postupka proizišlo je da je Tea Drakulić na rođendanski tulum svoje susjede sama donijela drogu.

- Bilo nam je lijepo. Jako smo se oznojile pa smo se presvukle, a kasnije smo obje povraćale - prisjećala se Matea Hohnjec, priznajući da su ona i Tea i vikend prije uzele istu drogu. Nakon što se djevojka nije probudila pozvana je Hitna pomoć, no 18-godišnjakinji nije bilo spasa. Bivši supružnici moraju i na obvezno liječenje od ovisnosti, a Matea i na psihijatrijsko liječenje, stoji u obrazloženju presude, droga što ju je uzimala već je oštetila njezin živčani sustav.(M.Bu.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike