Novosti
NOVA INICIJATIVA

“Nudimo rješenje za problem dvojezičnih ploča”
Objavljeno 25. rujna, 2014.

Vezani članci

BEZ NOVIH INCIDENATA, IZ POLICIJE SVI PUŠTENI

HSP AS: Vlada ne poštuje osjećaje građana Vukovara

Skupina građana iz Vukovara predstavila je na konferenciji za novinare inicijativu pod nazivom “Grad, to smo i mi”, kojoj je cilj naći rješenje za dvojezične natpise u gradu kojim će sve strane biti zadovoljne.

- Predlažemo da se pročelja državnih institucija i ustanova u gradu Vukovaru obilježe na sljedeći način: da se s desne strane ulaznih vrata postavi ploča na hrvatskom jeziku i pismu, a s lijeve strane ploča na jezicima i pismima pet nacionalnih manjina koje su značajnije zastupljene i organizirane kroz vijeća nacionalnih manjina u Vukovaru, i to abecednim redom kako slijedi: mađarski, njemački, rusinski, srpski i ukrajinski. Predlažemo da se na gradskim ustanovama ništa ne dira, a na ovaj prijedlog predlažemo moratorij od deset godina, nakon čega bi se vjerojatno stvorili uvjeti i za možda nekakva drukčija rješenja - pojasnio je Damir Maduna.

Iz inicijative “Grad, to smo i mi” naglašavaju kako samo zajedničkim nastojanjima i radom svih njegovih građana, Vukovar može prevladati situaciju u kojoj se nalazi i naći nadu za prosperitetnu budućnost.(MS)

Možda ste propustili...