TvObzor
JELENA VELJAČA: POVRATAK NA KAZALIŠNE DASKE

U meni se bude neke davno zaspale strune
Objavljeno 26. rujna, 2014.
Godinama pišem tekstove, svakodnevno sam s glumcima na setu, tako da mi nikad nije nedostajao ovaj proces rada na liku i stvaranja projekta... Samo sam sada na drugom mjestu

Predstavom “Prava stvar” Kazalište “Mala scena” obilježit će 25 godina postojanja, a glavnu ulogu u predstavi dobila je Jelena Veljača. Posljednjih godina bila je kreativna producentica i autorica uspješnih TV serija, stoga sada uživa u ovom povratku glumi jer ponovni rad u kazalištu, kaže, u njoj budi neke davno zaspale strune.

Paze me i maze

Dobili ste glavnu ulogu glumice u kultnoj drami Toma Stopparda. Kako biste opisali svoj lik?

- Annie je uspješna glumica kojoj su u životu najvažnije dvije stvari – kazalište i ljubav. Putena je, strastvena, impulzivna, pomalo divlja i djetinja, zaljubljive prirode. Kad se zaljubi, ništa ne može stati između nje i tog čovjeka…

Kako se osjećate na probama?

- Odlično, atmosfera u “Maloj sceni” je opuštena, a redatelj Ivica Šimić ima nevjerojatno razumijevanje za činjenicu da ja ipak deset godina nisam čitala tekst u ulozi glumice... Paze me i maze, i Šimić i moj partner Dražen Čuček.

Ljubav, strast, oprost...

Ljepota Vašeg lika je u...?

- Njezinoj spontanosti.

Kakav je osjećaj opet glumiti? Je li Vam nedostajala gluma posljednjih godina?

- Godinama pišem tekstove, svakodnevno sam s glumcima na setu, tako da mi nikad nije nedostajao ovaj proces rada na liku i stvaranja projekta od prvog čitanja do zadnje klape te montaže... Samo sam sada na drugom mjestu, netko drugi meni režira. A osim toga, kazalište je posve drugačiji medij, i moram priznati da ponovni rad u njemu, i na taj studiozni način kojeg na snimanju nažalost nema i ne može biti, ispunjava neke praznine za koje nisam ni znala da postoje u meni. Budi neke davno zaspale strune i otkriva mi ono što ionako cijelo vrijeme znam: volim kazalište, volim dramski tekst, volim glumu, na kojem god mjestu u tom procesu bila.

Poruka čitateljima?

- Dođite nas gledati od 6. studenoga do 5. prosinca u “Maloj sceni”. Stoppardov tekst o ljubavi i prijevari i strasti i oprostu je bezvremenski. I sigurna sam da ćete se u njemu bar dijelom prepoznati. (Scena.hr)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike