Mozaik
PIZZA KUP & PIZZA SHOW U PRELOGU

Natjecanje najboljih hrvatskih pizzerija
Objavljeno 25. rujna, 2014.

U subotu, 27. rujna 2014., u hotelu Panorama (Prelog, Međimurska županija) održat će se Pizza kup i Pizza show. Organizatori su DG - SPORT d.o.o. i G.E.T. - udruga za kulturu stola. Pokrovitelj događaja je Turistička zajednica Međimurske županije, a sponzori su Podravka, Premes, Bohnec i OPG Kišić.

Pizza kup je natjecanje najboljih pizzerija Hrvatske, a glavni cilj manifestacije je edukacija o kvalitetnim namirnicama, jer će se tom prigodom pokazati da pizza ne mora biti junk food.

Pizzerije pozvane na sudjelovanje odabrane su prema dva kriterija: anketi koja je provedena na društvenim mrežama i recenzijama gastroznalaca. Uz pizzeriju Panorama iz Preloga, koja je domaćin, to su pizzerije Zora Bila iz Splita, O'Hara iz Zagreba, Rošo iz Ivanić Grada i ostale.

O pobjedniku odlučuje žiri: Loreena Meda, Rene Bakalović, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović - Ribafish i Tomislava - Tommy.

Loreena Meda ljubiteljica je fine hrane, osnivačica projekta GastroKomadi, a iskustvo u ocjenjivanju pizza stekla je na svjetskom prvenstvu u Italiji. Rene Bakalović, gastronom, najpoznatiji je TV hedonist naše države. Ako netko zna što je dobra klopa, onda je to on. Časlav Matijević, naš najpoznatiji i definitivno najsimpatičniji putujući kuhar, veliki je ljubitelj finih vina i dobre hrane. Počasni je Međimurac. Domagoj Jakopović Ribafish, najveći je autoritet u svijetu brze hrane i piva u Hrvata, a bome i šire. Testirao je bureke, hamburgere, a došao je red i na pizze. Tomislava - Tommy, desetogodišnja je manekenka i glumica, a u žiriju predstavnica važne interesne skupine. Znamo da su mnogi restorani u ponudu uveli pizzu upravo zbog djece.

Pizzeria u hotelu Panoramam u kojem se natjecanje održava, ima krušnu peć. Natjecanje se odvija u dvije kategorije: zadana tema - capricciosa ("miješana") pizza te autorska pizza ili po vlastitom izboru. Nakon natjecateljskog dijela, održat će se Pizza show, s početkom u 18 sati, uz voditelja Davora Dretara Dreleta i nastup grupe Pastiri. To će biti prilika da gosti upoznaju pizzerije sudionike, po povoljnim cijenama kušaju te izvrsne pizze, a Zlatko Sedlanić, Podravkin promotor kulinarstva, pripremat će pizze s Podravkinim proizvodima i posebnu, desertnu pizzu, s Linoladom i kremom od vanilije. Ulaz na show se ne naplaćuje. S.Kadić

Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike